Ντέρμπι σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική - Σε ποια κανάλια θα τα δείτε

Σήμερα θα διεξαχθεί τελικά ο πρώτος τελικός του Copa Libertadores ανάμεσα στην Μπόκα Τζούνιορς και την Ρίβερ Πλέιτ. Τέσσερα ντέρμπι συνολικά στην Ευρώπη για την σημερινή αγωνιστική.

Ντέρμπι σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική - Σε ποια κανάλια θα τα δείτε

Πριν την διακοπή των πρωταθλημάτων την επόμενη εβδομάδα για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, θα παρακολουθήσουμε πολλά ντέρμπι μεγάλης σημασίας και έντονου ενδιαφέροντος από τον ολόκληρο τον πλανήτη.

Ας ξεκινήσουμε με την δική μας Super League, όπου σήμερα στις 19:30 θα ξεκινήσει το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (Nova Sports 1). Οι «ερυθρόλευκοι» ξέσπασαν στον αγώνα της Πέμπτης με την Ντουντελάνζ (5-1) και πήραν ψυχολογία για το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ελλάδα διαχρονικά. Το σημερινό θα είναι το τρίτο συνεχόμενο ντέρμπι για τους «πράσινους» οι οποίοι στα προηγούμενα δύο κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν κατάφεραν να σκοράρουν με απολογισμό μία ήττα και μία ισοπαλία. Για τον Ολυμπιακό εκτός τέθηκαν οι Τσιμίκας, Μεριά και Φετφατζίδης ενώ για τον Παναθηναϊκό μοναδική αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Γιόχανσον.

Στην Αγγλία, το Μάντσεστερ βρίσκεται «στο πόδι» από το πρωί για την σημερινή αναμέτρηση μεταξύ Σίτι και Γιουνάιτεντ που θα ξεκινήσει στις 18:30 (Cosmote sport 1). Πέρσι η Γιουνάιτεντ κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και να πάρει την νίκη με 3-2 στην έδρα της Σίτι. Ο Γκουαρντιόλα γνωρίζει πως το παιχνίδι είναι επικίνδυνο και δεν θα θέλει να την ξαναπατήσει όπως πέρσι. Η Σίτι έρχεται από το εκκωφαντικό 6-0 κόντρα στην Σαχτάρ για το Champions League, ενώ η ομάδα του Μουρίνιο κατάφερε να σιγήσει το Τορίνο πετυχαίνοντας τεράστια ανατροπή στο τελευταίο πεντάλεπτο και έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την έδρα της Γιουβέντους(1-2). Ο Γκουαρντιόλα θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ντε Μπρούινε με τις συμμετοχές των Γκουντογάν και Οταμέντι να κρίνονται αμφίβολες. Από την άλλη ο Μουρίνιο, το πιο πιθανό είναι να μην ξεκινήσει με τον Λουκάκου και τον Βαλένσια καθώς το προηγούμενο διάστημα ήταν εκτός λόγω τραυματισμών και ενοχλήσεων.

Στην Serie A, η Μίλαν υποδέχεται την Γιουβέντους στο "Σαν Σίρο" στις 21:30 (Nova Sports 2) στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής. Η "Γηραιά Κυρία" έχει νικήσει την Μίλαν τις τελευταίες πέντε φορές που κοντραρίστηκαν σε όλες τις διοργανώσεις. Οι «ροσονέρι» πήραν το "Χ" στην έδρα της Μπέτις και σε συνδυασμό με την νίκη του Ολυμπιακού όλα είναι πλέον ανοιχτά για την πρόκριση, ενώ αντίθετα η Γιουβέντους δεν κατάφερε να επωφεληθεί από το γκολ του Ρονάλντο στο 65' και ηττήθηκε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-2 στο Τορίνο. Μοναδική απώλεια για τους «τιφόζι» είναι ο Τσαν ενώ ο Γκατούζο δεν θα έχει στην διάθεση του τον Μπίλια και τον Μουσάκιο. Επίσης αμφίβολη κρίνεται και η συμμετοχή του Μποναβεντούρα.

Στην Γαλλία, η Μονακό του Τιερί Ανρί υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν στις 22:00 (Nova Sports 3). Η Μονακό δεν τα πάει καθόλου καλά φέτος (βρίσκεται στην τελευταία θέση!)σε αντίθεση με τους Παριζιάνους που είναι αήττητοι στο πρωτάθλημα. Τις τελευταίες επτά φορές που τέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες νικήτρια βγήκε η Παρί χωρίς αυτό να αλλάζει το γεγονός πως παραμένει το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Γαλλία. Η ΠΣΖ έρχεται από ισοπαλία στην Νάπολι ενώ η Μονακό από εντός έδρας βαριά ήττα με 4-0 από την Κλαμπ Μπριζ. Πολλές οι απουσίες για τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα, θα λείψουν οι Γκλικ, Λόπεζ, Τίλεμανς, Ράτζι, Εντοράμ, Γιόβετιτς, Σιλά, Γκολόβιν και ο Αχολού ενώ για την Παρί εκτός είναι ο Ντάνι Αλβες και Κουρζαβά.

Σήμερα θα γίνει ο πρώτος τελικός του Copa Libertadores ανάμεσα στην Μπόκα Τζούνιορς και την Ρίβερ Πλέιτ καθώς η αναμέτρηση αναβλήθηκε χθες λόγω έντονης βροχόπτωσης (Open TV). Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21:00 με τα βλέμματα όλου του πλανήτη να έχουν πέσει πάνω του. Είναι ο πρώτος τελικός ανάμεσα στις δύο ομάδες και αυτό που το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το απίστευτο μίσος που διακατέχει τους οπαδούς της Ρίβερ Πλέιτ για εκείνους της Μπόκα και αντίστοιχα. Σολντ άουτ όπως ήταν αναμενόμενο χωρίς μάλιστα κανέναν οπαδό της Ρίβερ στο γήπεδο και σαφώς το ίδιο θα γίνει στον δεύτερο τελικό που θα λάβει χώρα στο γήπεδο της Ρίβερ Πλέιτ στις 24 Νοεμβρίου. Μοναδική απουσία αυτή του Πόνσιο για τους φιλοξενούμενους.