El clasico: Μία δεκαετία χωρίς ισοπαλία στη Μαδρίτη

Η Ρεάλ είναι γηπεδούχος, έχει περάσει στην Ευρώπη, έχει μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία. Η Μπαρτσελόνα είναι πίσω, αποκλεισμένη και με εντάσεις στο εσωτερικό της.

El clasico: Μία δεκαετία χωρίς ισοπαλία στη Μαδρίτη

To κλάσικο του ισπανικού ποδοσφαίρου, τελευταίο της φετινής σεζόν, διεξάγεται απόψε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», το οποίο θα είναι κατάμεστο, γιορτινό μετά την πρόκριση της Ρεάλ στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και πανέτοιμο να πανηγυρίσει μία νίκη που οριστικά (απλώς όχι μαθηματικά) θα στέψει τη «βασίλισσα» ξανά πρωταθλήτρια.

Η Μπαρτσελόνα κουβαλά την απογοήτευση από τον δικό της αποκλεισμό με το βαρύ 1-4 από την Παρί Σεν Ζερμέν στη ρεβάνς της Βαρκελώνης, ένα παιχνίδι που προκάλεσε εσωτερικές εντάσεις μετά τη δημόσια κριτική του Γκιντογκάν για την αποβολή του Αραούχο. Ωστόσο οι Καταλανοί είναι αποφασισμένοι να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί για τη διεκδίκηση του τίτλου, καθώς με νίκη θα μειώσουν την απόσταση στους πέντε βαθμούς και θεωρητικά τουλάχιστον θα έχουν κάποιες πιθανότητες. Περισσότερο πάντως ενδεχόμενη νίκη τους θα έχει να κάνει με το γόητρο.

Ο Αντσελότι μίλησε με σεβασμό για την αντίπαλο της Ρεάλ και με πίστη ότι οι παίκτες του δεν θα επηρεαστούν από την υπερπροσπάθεια κόντρα στη Σίτι, αλλά ενδεχομένως θα κάνει και κάποιες αλλαγές. Με πολύ θερμά λόγια αναφέρθηκε στην Ρεάλ ο Τσάβι, κάνοντας λόγο για μία ομάδα εκ των κορυφαίων του κόσμου. Τόνισε, πάντως, ότι η Μπαρτσελόνα θα κάνει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για να πάρει τη νίκη και να συνεχίσει την προσπάθεια μέχρι το τέλος.

Έχει ενδιαφέρον ότι την τελευταία δεκαετία στη Μαδρίτη δεν υπήρξε ούτε μία ισοπαλία σε κλάσικο για το πρωτάθλημα. Κι ότι η Μπαρτσελόνα έχει έξι νίκες έναντι τεσσάρων της Ρεάλ! Τις τέσσερις μάλιστα διαδοχικές!

Πέρυσι πάντως οι Μαδριλένοι είχαν νικήσει με 3-1 με γκολ από Μπενζεμά, Βαλβέρδε και Ροντρίγκο, ενώ για την Μπάρτσα είχε σκοράρει ο Φεράν Τόρες. Πρωταθλήτρια ήταν η Μπαρτσελόνα.

Ενώ πρόπερσι που πήρε τον τίτλο η Ρεάλ είχε γνωρίσει τη συντριβή (0-4) από τους «μπλαουγκράνα» με δύο γκολ του Ομπαμεγιάνγκ, ένα του Φεράν Τόρες και ένα του Αραούχο.

Πιο πίσω:

2020-21: Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 2-1 (Μπεζεμα, Κρόος – Μινγκέθα)

2019-20: Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 2-0 (Βινίσιους, Μαριάνο)

2018-19: Ρέάλ – Μπαρτσελόνα 0-1 (Ράκιτιτς)

2017-18: Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 0-3 (Σουάρες, Μέσι, Βιδάλ)

2016-17: Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 2-3 (Κασεμίρο, Χάμες – Μέσι (2), Ράκιτιτς)

2015-16: Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 0-4 (Σουάρες (2), Νεϊμάρ, Ινιέστα). Σε αυτή τη σεζόν η Μπαρτσελόνα πήρε τον τίτλο για ένα βαθμό.

2014-15: Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 3-1 (Ρονάλντο, Πέπε, Μπενζεμά – Νεϊμάρ). Το πήρε η Μπάρτσα με δύο βαθμούς διαφορά.

2013-14: Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 3-4 (Μπενζεμά (2), Ρονάλντο – Μέσι (3), Ινιέστα).