ΝΙΚΗ ΤΙΤΛΟΥ για την ΑΕΚ στο 90’+6 με ήρωα τον Μιλίτσεβιτς σε ένα ΤΡΕΛΟ παιχνίδι στη Λεμεσό!

Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ συνεχίστηκε την Κυριακή (14/04) η 7η αγωνιστική του πρώτου γκρουπ για τη Β΄ Φάση του πρωταθλήματος CYTA, με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα για το τρίποντο και την ομάδα της Λάρνακας να είναι αυτή που… χαμογέλασε στο τέλος.

ΝΙΚΗ ΤΙΤΛΟΥ για την ΑΕΚ στο 90’+6 με ήρωα τον Μιλίτσεβιτς σε ένα ΤΡΕΛΟ παιχνίδι στη Λεμεσό!

Σ’ ένα παιχνίδι με λίγες αλλά καλές φάσεις, τρία ακυρωθέντα γκολ κι ένα δοκάρι, πήρε τη νίκη-χρυσάφι με 1-0 χάρη σε κεφαλιά του Μιλίτσεβιτς στο 90+5΄.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ελάχιστες καλές φάσεις καταγράφηκαν στο πρώτο μέρος, με την ΑΕΚ να έχει δύο καλές στιγμές στο 9΄ και στο 12΄. Αρχικά, ο Βανά Άλες έδιωξε το σουτ του Πέρε Πονς μέσα από την περιοχή, ενώ τρία λεπτά αργότερα ακυρώθηκε γκολ του Ντιουνκού ως οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Η μοναδική καλή στιγμή για τον Άρη καταγράφηκε στο 28΄, όταν ο Πίριτς μπλόκαρε το σουτ του Νίκολιτς.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Άρης ξεκίνησε με τρεις αλλαγές στο δεύτερο μέρος και στο 47΄ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μετά από ωραίο συνδυασμό του Μπένγκτσον με το Σάβο, ο Σουηδός ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα του Πίριτς. Μετά από παρέμβαση, ωστόσο, του VAR ακυρώθηκε κι αυτό το γκολ ως οφσάιντ.

Απ΄εκεί και πέρα, ωστόσο, και παρά τις αλλαγές των δύο προπονητών, το τέμπο του αγώνα ήταν και πάλι χαμηλό, χωρίς ιδιαίτερες φάσεις μέχρι και το 82΄. Σ’ εκείνο το χρονικό σημείο χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Άλβες απέκρουσε το σουτ του Τρισκόφσκι μέσα από την περιοχή.

Ένα λεπτό αργότερα, χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τον Άρη. Ο Κακόριν βγήκε απέναντι από τον Πίριτς, τον πέρασε, αλλά… σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 90+2΄ σημειώθηκε τρίτο γκολ στο παιχνίδι, αλλά ακυρώθηκε κι αυτό. Ο Μόργαν Μπράουν είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα με σουτ από το ύψος του πέναλτι, όμως ακυρώθηκε το γκολ για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, μετά από υπόδειξη του VAR.

Τρία λεπτά αργότερα, ωστόσο, η ΑΕΚ σκόραρε και αυτή τη φορά το γκολ μέτρησε κι έκρινε το παιχνίδι. Ο Γκιούρτσο εκτέλεσε φάουλ, ο Μιλίτσεβιτς κέρδισε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Άλβες, διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό 1-0 για την ομάδα της Λάρνακας.

Παρά τις προσπάθειες των παικτών του Άρη, δεν κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, χάνοντας την τελευταία ευκαιρία στο παιχνίδι στο 100+1′, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ουρόσεβιτς από δεξιά και κεφαλιά του Μπένγκτσον, η μπάλα… έφυγε έξω.

ΑΡΗΣ: Άλβες, Γκομίς (64΄ Κακόριν), Μάτισικ (85΄ Μουσούντα), Γιαγκό, Μαγιαμπέλα (46΄ Μπένγκτσον), Νίκολιτς (46΄ Μπράουν), Μπρόρσον, Ζόκε, Μοντνόρ, Ουρόσεβιτς, Σουμάνσκι (46΄ Σάβο).

ΑΕΚ: Πίριτς, Ντιουνκού (65΄ Σάντσες), Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Λέδες, Πονς (78΄ Γκιούρτσο), Γκάμα (78΄ Τρισκόφσκι), Τόνγκια, Φαράζ (65΄ Σάντος), Λόπες (71΄ Ντίμερς).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σουμάνσκι, Μαγιαμπέλα, Μπρόρσον, Μπένγκτσον, Γιαγκό / Ρομπέρζ, Μπεν Σιμόν

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – / –

Διαιτητής: Kehlet Jakob

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος

4ος Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

VAR: Σολωμού Δημήτρης

AVAR: Πέτρου Πέτρος

Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης

Πηγή: Shootandgoal.com