Όταν ο Βαλβέρδε έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα της Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα θυμήθηκε το ντεμπούτο του Ερνέστο Βαλβέρδε με την φανέλα των «μπλαουγκράνα».

Όταν ο Βαλβέρδε έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα της Μπαρτσελόνα

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε βρίσκεται στον πάγκο της Μπαρτσελόνα έχοντας πανηγυρίσει το νταμπλ την περσινή χρονιά.

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού έχει προϊστορία με τους Καταλανούς καθώς φόρεσε την φανέλα των «μπλαουγκράνα» τις σεζόν 1988-1990.

Μάλιστα σαν σήμερα ο «Τσινγκούρι» πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του ως ποδοσφαιριστής με την χρώματα της Μπαρτσελόνα. Η διοίκηση της Μπάρτσα έγραψε στο twitter:

«Ο νυν προπονητής της πρώτης ομάδας φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε επίσημη διοργάνωση στις 9 Νοεμβρίου 1988, στον δεύτερο αγώνα κόντρα στην Λεχ Πόζναν για τη φάση των "16" του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Το πρώτο ματς στο Καμπ Νόου είχε λήξει 1-1 και ο προπονητής Γιόχαν Κρόιφ είχε αποφασίσει να φρεσκάρει την ομάδα του, συμπεριλαμβάνοντας στην 17μελή αποστολή τον Βαλβέρδε.

Το αρχικό πλάνο ήταν να μείνει εκτός της τελικής 16άδας, με τον Βαλβέρδε να εντυπωσιάζει πάντως στην τελευταία προπόνηση και να παίρνει τη φανέλα με το Νο 14, με τον Κρόιφ να του δείχνει έτσι με αυτό τον τρόπο πως ήταν η ώρα για το ντεμπούτο του.

Μπήκε ως αλλαγή στο 77ο λεπτό με το σκορ στο 1-1 χάρη σε γκολ του Ρόμπερτ για την Μπάρσα. Το ματς πήγε στην παράταση και μετά στα πέναλτι.

Εκεί ο Βαλβέρδε ήταν μεταξύ των εκτελεστών και ευστόχησε, βοηθώντας την Μπαρτσελόνα να φτάσει στα προημιτελικά μίας διοργάνωσης, που θα την κατακτούσε».