Φενέρμπαχτσε: Τα τέσσερα ακραία σενάρια για το πώς θα κατέβει στο Σούπερ Καπ

Τα τουρκικά ΜΜΕ εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει η Φενέρμπαχτσε το Σούπερ Καπ με την Γαλατασαράι την Κυριακή (7/4, 21.30) για να είναι «φρέσκια» κόντρα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη (11/4). 

Φενέρμπαχτσε: Τα τέσσερα ακραία σενάρια για το πώς θα κατέβει στο Σούπερ Καπ

Ολόκληρο θέμα έχει γίνει στην Τουρκία η απόφαση που πήρε η Φενέρμπαχτσε να κατέβει με την Κ19 στο Σούπερ Καπ απέναντι στη Γαλατασαράι την Κυριακή (7/4, 21.30).

Μάλιστα, είχε ζητήσει και ορισμό ξένου διαιτητή, αλλά η τουρκική ομοσπονδία απέρριψε το αίτημά της

Η Φενέρμπαχτσε δεν επιθυμούσε να γίνει το παιχνίδι την Κυριακή (7/4) λόγω του πρώτου προημιτελικού του Κόνφερενς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη (11/4). Ωστόσο, ξανά η τουρκική ομοσπονδία άναψε «κόκκινο».

Η εφημερίδα «Fanatik» επιχείρησε να παρουσιάσει τη στάση που θα κρατήσει η Φενέρμπαχτσε. Συγκεκριμένα, ανέφερε τέσσερα πιθανά σενάρια.

Ιδού:

  • Να κατέβει με εννιά παίκτες που προβλέπει ως μίνιμουμ αριθμό ο κανονισμός και μόλις ξεκινήσει το ματς να τραυματιστούν τρεις, έτσι ώστε το παιχνίδι να μην γίνει. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Φενέρμπαχτσε δεν θα τιμωρηθεί.
  • Να κατέβει κανονική 11άδα, αλλά κατά τη διάρκεια του αγώνα να δεχτούν κόκκινες προκαλώντας τις αποβολές τους από τον διαιτητή, έτσι ώστε να ξαναμείνουν λιγότεροι από επτά ποδοσφαιριστές.
  • Να αποχωρήσει από το παιχνίδι μόλις ξεκινήσει ο αγώνας. Σε αυτή την περίπτωση η Φενέρ θα χάσει στα χαρτιά με 0-3.
  • Να κατέβει με την Κ19 και να μην παίξει καθόλου, καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς θα υπάρξει αποβολή από το Κύπελλο την επόμενη σεζόν. Ούτως ή άλλως η Φενέρ έχει αποφασίσει να μην λάβει μέρος στο Κύπελλο Τουρκίας έως το 2026. Πάντως, την Κυριακή (7/4) η Κ19 της Φενέρμπαχτσε έχει προγραμματισμένο παιχνίδι για το πρωτάθλημα Νέων με την Γκιρεσουνσπόρ και στο τέλος ίσως γίνει μοίρασμα στο Σούπερ Καπ ανάμεσα σε παίκτες της Κ19 και της πρώτης ομάδας.