Κλοπ: «Ας εστιάσουμε στο να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις ευκαιρίες που δώσαμε στον εαυτό μας»

Ο Γιούργκεν Κλοπ αναφέρθηκε στην ήττα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το παιχνίδι με την Μπράιτον την οποία θαυμάζει αλλά και το τελευταίο κομμάτι της σεζόν. 

Κλοπ: «Ας εστιάσουμε στο να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις ευκαιρίες που δώσαμε στον εαυτό μας»

Η Λίβερπουλ υποδέχεται σήμερα (31/3, 16.00) την Μπράιτον με στόχο την νίκη που θα την επαναφέρει στην κορυφή της Premier League και ο Γιούργκεν Κλοπ αναφέρθηκε στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν ενώ δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για την ομάδα του Ντε Τζέρμπι.

Αναλυτικά:

«Προφανώς βρισκόμαστε τώρα στους τελευταίους μήνες της σεζόν και παρόλο που τα παιχνίδια τελειώνουν, έχουμε ακόμα πάρα πολλά να παίξουμε. Το να φτάσουμε σε αυτό το στάδιο με την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε δεν είναι και τόσο κακό, θα έλεγα. Τώρα πρέπει απλώς να επικεντρωθούμε στο να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις ευκαιρίες που δώσαμε στους εαυτούς μας.

Φυσικά, μια από αυτές τις ευκαιρίες χάθηκε λίγο πριν από την διεθνή διακοπή, όταν αποκλειστήκαμε από το FA Cup από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτή ήταν μια απογοητευτική μέρα και κανείς στην Λίβερπουλ δεν θα ισχυριζόταν το αντίθετο, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει επίσης να μας θυμίζει πόσο καλά τα καταφέραμε να ξεπεράσουμε τόσες πολλές υπερ-προκλητικές καταστάσεις μέχρι εκείνο το σημείο.

Το να χάνεις ένα παιχνίδι δεν είναι ποτέ μια ωραία εμπειρία, γι' αυτό κάνεις ό,τι μπορείς για να αποφύγεις αυτό το αποτέλεσμα. Δυστυχώς, είναι ένας επαγγελματικός κίνδυνος στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, πράγμα που σημαίνει ότι όταν συμβαίνει πρέπει να παίρνεις κίνητρο από αυτό και για εμάς αυτό σημαίνει ότι θέλουμε να ανταποδώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αν έχουμε αυτή την επιθυμία - και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι την έχουμε - τότε η ήττα μπορεί να κλείσει ένα κεφάλαιο, αλλά μπορεί να ανοίξει κάποια άλλα. Αυτός είναι ο στόχος μας σήμερα.

Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίζουμε έναν αντίπαλο που ποτέ δεν είναι κάτι άλλο από πονηρός, για να το πούμε τουλάχιστον. Υπό τον Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, η Μπράιτον ξέρει πώς να μας δοκιμάζει σωστά και δεν θα μπορούσα να το σεβαστώ περισσότερο αυτό. Έχω ξαναπεί ότι αν αγαπάτε το ποδόσφαιρο, πρέπει να θαυμάσετε το ποδόσφαιρο που παίζει η Μπράιτον υπό τον Ντε Τζέρμπι και επιμένω σε κάθε λέξη.

Την τελευταία φορά που παίξαμε ήταν τον Οκτώβριο και το παιχνίδι θα μπορούσε να έχει πάρει οποιαδήποτε τροπή. Είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα, αλλά επιστρέψαμε στο παιχνίδι και αφού προηγηθήκαμε θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε και να το κερδίσουμε. Το παιχνίδι έμεινε ανοιχτό, όμως, και η Μπράιτον πέτυχε την ισοφάριση, οπότε ήταν μια μέρα με ανάμεικτα συναισθήματα.

Αυτό που ήταν ξεκάθαρο, όμως, ήταν ότι το παιχνίδι ήταν πολύ, πολύ έντονο. Θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερα από το ίδιο σήμερα».