Ντε Τζέρμπι: «Δεν έχω αποφασίσει για το μέλλον μου»

Ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι θέλει να μιλήσει με την διοίκηση της Μπράιτον καθώς δεν έχει αποφασίσει για το μέλλον του. 

Ντε Τζέρμπι: «Δεν έχω αποφασίσει για το μέλλον μου»

Ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι θέλει να μιλήσει με την διοίκηση της Μπράιτον για να διασφαλίσει ότι αυτός και ο σύλλογος εξακολουθούν να βρίσκονται πίσω από το «ίδιο σχέδιο για το μέλλον».

Ο 44χρονος διορίστηκε προπονητής της Μπράιτον τον Σεπτέμβριο του 2022 και εξασφάλισε ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική παρουσία για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου κατά την πρώτη του σεζόν.

Ο Ιταλός προπονητής έχει δύο χρόνια υπόλοιπο στο συμβόλαιό του με την Μπράιτον, αλλά με τις θέσεις εργασίας υψηλού προφίλ στη Λίβερπουλ, την Μπάγερν Μονάχου και τη Μπαρτσελόνα να είναι διαθέσιμες αυτό το καλοκαίρι, το μέλλον του έχει τεθεί υπό εξέταση. Ο Ντε Τζέρμπι έχει συζητηθεί ως πιθανός αντικαταστάτης του απερχόμενου προπονητή της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ και βρίσκεται στη λίστα της Μπαρτσελόνα που αναζητά αντικαταστάτη του αποχωρούντος Τσάβι.

«Θέλω να μιλήσω με τον σύλλογό μου», δήλωσε ο Ντε Τζέρμπι το Σάββατο (30/3). «Έχω συμβόλαιο, το οποίο δεν αποτελεί πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι να βρούμε το ίδιο σχέδιο για το μέλλον.

Δεν έχω αποφασίσει για το μέλλον μου και θέλω να μιλήσω με τον Τόνι (Μπλουμ, πρόεδρος της Μπράιτον) για να καταλάβω το σχέδιό του και μετά θα πάρουμε μια απόφαση μαζί χωρίς προβλήματα.

Η σχέση μου με τους παίκτες μου και τους οπαδούς δεν μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το μέλλον. Αυτό που κάναμε είναι ιστορία και κανείς δεν μπορεί να το ξεχάσει».

Η Μπράιτον είναι ένατη στην Premier League, αλλά έχει παιχνίδια στο χέρι με την έβδομη Γουέστ Χαμ και την όγδοη Νιούκαστλ. Η ομάδα του Ντε Τζέρμπι πηγαίνει στο κυριακάτικο παιχνίδι στη Λίβερπουλ, ωστόσο, έχοντας κερδίσει μόλις έξι από τα τελευταία 22 παιχνίδια της στην Premier League και αποκλείστηκε από το Europa League από την Ρόμα στη φάση των «16».

Η προπονητική καριέρα του Ντε Τζέρμπι ξεκίνησε το 2013, με θητείες στη Σασουόλο και την Σαχτάρ Ντόνετσκνα προηγούνται του διορισμού του στην Μπράιτον.