Μάντσεστερ Σίτι: Χωρίς Γουόκερ και Στόουνς απέναντι στην Άρσεναλ

Ο Τζον Στόουνς και ο Κάιλ Γουόκερ θα χάσουν την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ, όπως επιβεβαίωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Μάντσεστερ Σίτι: Χωρίς Γουόκερ και Στόουνς απέναντι στην Άρσεναλ

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα επιβεβαίωσε ότι ο Τζον Στόουνς και ο Κάιλ Γουόκερ θα χάσουν τον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ για την Premier League αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω τραυματισμού.

Ο 29χρονος στόπερ χρειάστηκε να αποσυρθεί μόλις στο 10' στο διεθνές φιλικό της Εθνικής Αγγλίας με το Βέλγιο την Τρίτη, με τον προπονητή της Αγγλίας Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να αναφέρει αργότερα ότι ο αμυντικός των πρωταθλητών Ευρώπης είχε υποστεί πρόβλημα στο ισχίο.

Ο αρχηγός της Σίτι, Κάιλ Γουόκερ, εν τω μεταξύ, αποχώρησε λόγω τραυματισμού στην ήττα της Αγγλίας με 1-0 από την Βραζιλία.

«Όχι (δεν ξέρω για πόσο καιρό). Ο Κάιλ είναι πιο σκληρός από τον Τζον, αλλά θα μείνει εκτός δεν ξέρω πόσα παιχνίδια», δήλωσε ο Γκουαρντιόλα.

Οι τραυματισμοί των Στόουνς και Γουόκερ θα είναι πλήγμα ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης στο «Έτιχαντ».

Ο Στόουνς έχασε τα πρώτα επτά παιχνίδια της σεζόν με τραυματισμό στο ισχίο, κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση της σεζόν ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο στην ήττα της Σίτι με 1-0 από την Άρσεναλ στο «Έμιρειτς» τον Οκτώβριο.

Έχει ξεκινήσει και στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Σίτι στην Premier League και έμεινε στον πάγκο στη νίκη της στα προημιτελικά του FA Cup επί της Νιούκαστλ, στον τελευταίο αγώνα πριν ενσωματωθεί στην Εθνική Αγγλίας για τις διεθνείς της υποχρεώσεις.

Ο Γουόκερ, εν τω μεταξύ, έχει αγωνιστεί 38 φορές για τους «πολίτες» σε όλες τις διοργανώσεις την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά.

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έχασε επίσης την νίκη της Μάντσεστερ Σίτι με 2-0 επί της Νιούκαστλ, αλλά θα χρειαστεί περαιτέρω αξιολόγηση για να καθοριστεί η διαθεσιμότητά του.

«Ο Κέβιν είναι ένας τόσο σημαντικός παίκτης», πρόσθεσε ο Γκουαρντιόλα. «Ήταν μια δύσκολη σεζόν γι' αυτόν με τραυματισμούς, που έμεινε εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Προπονήθηκε πολύ καλά χθες, οπότε θα δούμε τι θα κάνουμε τις επόμενες ημέρες».

Ο Γκουαρντιόλα επιβεβαίωσε επίσης ότι ο τερματοφύλακας Έντερσον είναι «πολύ, πολύ καλύτερα», έχοντας αναρρώσει από ένα πρόβλημα που αποκόμισε στην ισοπαλία 1-1 με την Λίβερπουλ νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο αμυντικός Μανουέλ Ακάντζι είναι επίσης διαθέσιμος, αφού ξεπέρασε το χτύπημα που δέχθηκε παίζοντας με την Ελβετία.