Λίβερπουλ: Λήξη συναγερμού με Ρόμπερτσον

Ευχάριστα νέα για την Λίβερπουλ καθώς ο Άντι Ρόμπερτσον απέφυγε κάποιον σοβαρό τραυματισμό. Δεν επιστρέφουν ακόμη Άρνολντ και Άλισον.

Λίβερπουλ: Λήξη συναγερμού με Ρόμπερτσον

Η Λίβερπουλ πήρε σημαντική ώθηση από την είδηση ότι ο Άντι Ρόμπερτσον απέφυγε τον σοβαρό τραυματισμό στη φιλική ήττα της Σκωτίας από την Βόρεια Ιρλανδία.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στον αστράγαλό του δεν έδειξαν ζημιά σε οστά ή συνδέσμους και ο αριστερός μπακ, ο οποίος αποχώρησε κουτσαίνοντας στα τέλη του πρώτου ημιχρόνου στο Hampden Park την Τρίτη, αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για μερικές ημέρες και όχι εβδομάδες όπως αρχικά υπήρχαν φόβοι.

Ο Ρόμπερτσον είναι αμφίβολος για την εντός έδρας αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Μπράιτον στην Premier League την Κυριακή (31/3), αλλά αν χάσει αυτό το παιχνίδι, λογικά θα είναι σε θέση να επιστρέψει για τον αγώνα με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ την επόμενη Πέμπτη.

Ο υπαρχηγός της Λίβερπουλ, Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, ο οποίος έχει να αγωνιστεί από τις 10 Φεβρουαρίου λόγω τραυματισμού στο γόνατο, έχει εντείνει την αποκατάστασή του κατά την διάρκεια της διεθνούς διακοπής, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμος να επιστρέψει στις προπονήσεις της ομάδας.

Ο διεθνής Άγγλος απέχει περίπου δύο εβδομάδες από την επιστροφή του. Η Λίβερπουλ θα συνεχίσει να υιοθετεί μια προσεκτική προσέγγιση μαζί του, αφού επέστρεψε πολύ νωρίς από προηγούμενο πρόβλημα στους συνδέσμους στα τέλη Ιανουαρίου και κατέρρευσε ξανά.

Σε αυτή τη φάση ο Αλεξάντερ-Άρνολντ στοχεύει είτε στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του UEFA Europa League με την Αταλάντα στις 11 Απριλίου είτε στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Κρίσταλ Πάλας τρεις ημέρες αργότερα.

Ο τερματοφύλακας Άλισον Μπέκερ, ο οποίος έχει μείνει εκτός με τραυματισμό στον προσαγωγό από τις αρχές Φεβρουαρίου, στοχεύει επίσης στα μέσα Απριλίου για την επιστροφή του.

Ο Ρόμπερτσον έχει πραγματοποιήσει μόλις 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα φέτος, χάνοντας 13 αγώνες μετά την εξάρθρωση του ώμου του κατά την διάρκεια των διεθνών υποχρεώσεων εναντίον της Ισπανίας τον Οκτώβριο.

Ο Έλληνας διεθνής Κώστας Τσιμίκας αντικατέστησε τον Ρόμπερτσον ως αριστερός μπακ κατά την διάρκεια της απουσίας του, πριν ο Σκωτσέζος επιστρέψει ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο στη νίκη της Λίβερπουλ επί της Τσέλσι με 4-1 στις 31 Ιανουαρίου.

Η πιο πρόσφατη συμμετοχή του Ρόμπερτσον με την ομάδα του ήταν στην ήττα με 4-3 στην παράταση από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα προημιτελικά του FA Cup.