Λίβερπουλ: Ανακοινώθηκε ο Χιουζ

Ο Ρίτσαρντ Χιουζ είναι και επίσημα ο νέος αθλητικός διευθυντής της Λίβερπουλ.

Λίβερπουλ: Ανακοινώθηκε ο Χιουζ

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε τον διορισμό του Ρίτσαρντ Χιουζ ως νέου αθλητικού διευθυντή της από το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Ο Χιουζ είχε προσληφθεί από τον Μάικλ Έντουαρντς, ο οποίος επιθυμούσε από καιρό να συνεργαστεί με τον Χιουζ και τον εκτιμούσε ιδιαίτερα, έχοντας παρακολουθήσει την καριέρα του και τη φήμη του να μεγαλώνει.

Οι δύο τους έχουν επαγγελματική και προσωπική σχέση που διαρκεί πάνω από 20 χρόνια από την εποχή που ήταν μαζί στην Πόρτσμουθ, όταν ο Χιουζ ήταν παίκτης και ο Έντουαρντς αναλυτής.

Ο Έντουαρντς εντυπωσιάστηκε όταν η Μπόρνμουθ μπόρεσε να εντοπίσει και να προσελκύσει νεαρά ταλέντα, όπως ο Ταϊρόν Μινγκς, ο Λιούις Κουκ, ο Ντέιβιντ ΜπρουκςΛίβερπουλ εξέτασε εκτενώς τον Μπρουκς πριν από την ασθένειά του), ο Λόιντ Κέλι και ο Φίλιπ Μπίλινγκ στη νότια ακτή.

«Είμαι απίστευτα περήφανος που μου προσφέρθηκε αυτή η ευκαιρία», δήλωσε ο Χιουζ. «Η Λίβερπουλ είναι ένας μοναδικός σύλλογος και είμαι ευγνώμων που μου δίνεται η ευκαιρία να την υπηρετήσω με αυτή την ιδιότητα.

Ο κόσμος δικαίως μιλάει για την πλούσια ιστορία που μπορεί να καυχηθεί αυτός ο οργανισμός, αλλά είναι το παρόν και το μέλλον που πραγματικά με ενθουσιάζει. Ο Γιούργκεν Κλοπ ηγείται μιας εξαιρετικής ομάδας και ομάδας και παράλληλα η δέσμευση προς τους νεαρούς παίκτες και η πορεία τους προς την πρώτη ομάδα είναι επίσης εξαιρετική.

Έχω πλήρη επίγνωση των προσδοκιών και των ευθυνών που συνεπάγεται η ανάληψη αυτής της θέσης. Δουλειά μου θα είναι, σε συνεργασία με τον Μάικλ (Έντουαρντς) και καθοδηγώντας την ομάδα ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων που ήδη υπάρχει, καθώς και το ευρύτερο προσωπικό στο προπονητικό κέντρο, να παίρνω σωστές αποφάσεις».

Ο Έντουαρντς πρόσθεσε: «Τον γνωρίζω για τη μισή μου ζωή σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο και είναι απολύτως κάποιος που ενσαρκώνει τις καλύτερες αξίες της Λίβερπουλ. Τον εμπιστεύομαι απόλυτα.

Έχει εξαιρετική κρίση και ιστορικό λήψης έξυπνων αποφάσεων που ωφελούν τους οργανισμούς που εκπροσωπεί».