Λίβερπουλ: «Έδεσε» τον 18χρονο Τζέιντεν Ντανς (vids)

Ο 18χρονος επιθετικός της Λίβερπουλ, Τζέιντεν Ντανς υπέγραψε νέο μακροπρόθεσμο συμβόλαιο με τους «κόκκινους».

Λίβερπουλ: «Έδεσε» τον 18χρονο Τζέιντεν Ντανς (vids)

Ο επιθετικός της Λίβερπουλ, Τζέιντεν Ντανς, δέσμευσε το μέλλον του στο Άνφιλντ υπογράφοντας νέο μακροχρόνιο συμβόλαιο.

Ο 18χρονος έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα κατά τη διάρκεια της νίκης της Λίβερπουλ με 4-1 επί της Λούτον Τάουν για την Premier League τον περασμένο μήνα.

Ο νεαρός παίκτης ήρθε επίσης από τον πάγκο κατά τη διάρκεια του τελικού του Carabao Cup, βοηθώντας την ομάδα του να σημειώσει νίκη με 1-0 επί της Τσέλσι στο Γουέμπλεϊ.

Ο Νταντς έχει επίσης σκοράρει 21 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις σε επίπεδο νέων για την ομάδα Κ18 και Κ21 της Λίβερπουλ αυτή την σεζόν, καθώς και δύο για την πρώτη ομάδα.

Ο πατέρας του Ντανς, ο πρώην μέσος των Κρίσταλ Πάλας, Λέστερ Σίτι και Μπόλτον, Νιλ Ντανς, μίλησε για τον γιο του, λέγοντας: «Μπορείς να κάνεις λάθη, είτε αυτά είναι εντός είτε εκτός γηπέδου.

Έχοντας υπάρξει κι εγώ παίκτης για 22 χρόνια, ό,τι βλέπω ή πιστεύω ότι μπορεί να τον βοηθήσει, θα το κάνω πάντα. Αλλά θέλω απλώς να ζήσει τα όνειρά του».

Ανερχόμενο αστέρι

Ένα νέο μακροχρόνιο συμβόλαιο με βελτιωμένους όρους είναι η κατάλληλη ανταμοιβή για την αξιοσημείωτη άνοδο του Ντανς αυτή τη σεζόν.

Γυρίστε δύο μήνες πίσω και ο έφηβος επιθετικός, ο οποίος βρίσκεται στη Λίβερπουλ από την ηλικία των οκτώ ετών, θεωρούνταν ακόμη μέλος της ομάδας Κ18 του συλλόγου.

Ωστόσο, εντυπωσίασε πολύ τον Γιούργκεν Κλοπ τόσο με το ταλέντο του όσο και με τη συμπεριφορά του μετά την προαγωγή του για να προπονείται με την πρώτη ομάδα στο Κίρκμπι τον Ιανουάριο.

Μέσα σε μια αξέχαστη εβδομάδα, στα τέλη Φεβρουαρίου, έκανε το ντεμπούτο του από τον πάγκο της ομάδας κόντρα στη Λούτον Τάουν, έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στον θρίαμβο του τελικού του Carabao Cup επί της Τσέλσι και σκόραρε δύο φορές μπροστά στους οργανωμένους στη νίκη επί της Σαουθάμπτον στο FA Cup.

Δεν είναι λοιπόν περίεργο που ο ταλαντούχος νεαρός περιέγραψε την περίοδο αυτή ως «ζώντας το όνειρο».Νωρίτερα αυτό το μήνα, είχε επίσης συμμετοχή στη δραματική νίκη της Premier League στην έδρα τηςΝότιγχαμ Φόρεστ.

Οι τραυματισμοί βασικών παικτών σήμαιναν ότι προωθήθηκε γρήγορα και νωρίτερα από το πρόγραμμα, αλλά ο Ντανς, ο οποίος έχει πετύχει 21 γκολ σε επίπεδο ακαδημιών φέτος, άρπαξε την ευκαιρία να επιδείξει τις ικανότητές του.

Η Λίβερπουλ έχει την πολιτική να μην δίνει πολλά στους νέους πολύ νωρίς, αλλά προσφέρει τακτικά ανανεώσεις συμβολαίων για να αναγνωρίσει όταν έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος.

Το νέο συμβόλαιο του Ντανς δείχνει πόσο μακριά έχει φτάσει και πόσο ψηλά αξιολογεί ο σύλλογος έναν επιθετικό με τόσες δυνατότητες.