Ποτσετίνο: «Δεν θα παραιτηθώ από την Τσέλσι»

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο επιμένει ότι δεν θα παραιτηθεί από προπονητής της Τσέλσι και λέει ότι κανένας προπονητής δεν θα μπορούσε να κάνει τον σύλλογο στη σημερινή του κατάσταση τόσο επιτυχημένο όσο ήταν στο παρελθόν.

Ποτσετίνο: «Δεν θα παραιτηθώ από την Τσέλσι»

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ανέλαβε την Τσέλσι τον περασμένο Ιούλιο, αλλά βρίσκεται ήδη υπό πίεση καθώς η ομάδα του Λονδίνου βρίσκεται στην 11η θέση.

Οι οπαδοί του συλλόγου φώναζαν για την απόλυση του Αργεντινού κατά την διάρκεια της ισοπαλίας 2-2 στην έδρα της Μπρέντφορντ το περασμένο Σαββατοκύριακο και τραγουδούσαν το όνομα του πρώην προπονητή Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος κατέκτησε επτά μεγάλα τρόπαια σε δύο περιόδους (2004-07, 2013-15).

Ο Ποτσετίνο έχει ένα χρόνο ακόμα στο τρέχον συμβόλαιό του (με οψιόν για άλλους 12 μήνες) και όταν ρωτήθηκε αν θα σκεφτόταν ποτέ να παραιτηθεί, απάντησε: «Αχ όχι, όχι, όχι! Γιατί; Ποτέ!

Μας αρέσει η πρόκληση. Η πρόκληση είναι τεράστια και έρχομαι εδώ για να δεχτώ το έργο και την πρόκληση, γνωρίζοντας ότι δεν είναι ποτέ εύκολο με την πίεση και την αίσθηση ότι είσαι η Τσέλσι και πρέπει να κερδίσεις».

Η Τσέλσι κατέκτησε 19 μεγάλα τρόπαια σε ισάριθμα χρόνια υπό τον πρώην ιδιοκτήτη Ρομάν Αμπράμοβιτς, το όνομα του οποίου επίσης τραγουδιέται τακτικά στους αγώνες.

Αλλά η κοινοπραξία Τοντ Μπόελι-Κλίαρλεικ, η οποία αγόρασε τον σύλλογο το 2022, διαχειρίζεται τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο από τον προκάτοχό της. Ξόδεψαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο λίρες (1,3 δισεκατομμύρια δολάρια) σε νέους παίκτες με δυνατότητες και όχι σε καταρτισμένους παίκτες και πάντα θα χρειαζόταν περισσότερος χρόνος για να υπάρξουν σταθερά αποτελέσματα.

Ο Ποτσετίνο καταλαβαίνει γιατί οι οπαδοί είναι απογοητευμένοι και δέχεται έντονη κριτική από τα ΜΜΕ, αλλά προέτρεψε τον κόσμο να σταματήσει να κάνει συγκρίσεις με το πώς ήταν η Τσέλσι πριν.

Πρόσθεσε: «Είναι ένα διαφορετικό πρότζεκτ, σήμερα είναι μια διαφορετική Τσέλσι. Το λάθος μου είναι ότι δέχομαι να έρθω εδώ, αν μου λέτε (το αντίθετο). Γιατί αν πρόκειται να μας κρίνετε και να αναλύσετε την κατάσταση σε σχέση με το παρελθόν της Τσέλσι, ε, σίγουρα κανείς δεν πρόκειται να κερδίσει, κανείς δεν πρόκειται να πετύχει, κανείς δεν πρόκειται να είναι καλός μαζί σας.

Βλέπω ότι οι οπαδοί δεν πρόκειται να αγαπήσουν έναν άλλο προπονητή, γιατί αν συγκρίνεις με το παρελθόν όταν είσαι σε ένα διαφορετικό πρότζεκτ... ο κόσμος πρέπει να καταλάβει. Προσπαθώ να εξηγήσω αλλά εντάξει, αν μιλάω και κουνάω το στόμα μου αλλά δεν ακούτε τίποτα....αυτό είναι το θέμα».