Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον 2-0: Τρίποντο… από την άσπρη βούλα

Με τα πέναλτι των Μπρούνο Φερνάντες και Μάρκους Ράσφορντ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 2-0 την Έβερτον στο «Ολντ Τράφορντ» και συνεχίζει να κυνηγάει τις ευρωπαϊκές θέσεις της Premier League. Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον 2-0: Τρίποντο… από την άσπρη βούλα

Στον δρόμο των επιτυχιών στην Premier League επέστρεψε η Γιουνάιτεντ μετά την ήττα (3-1) από τη συμπολίτισσα Σίτι στο ντέρμπι του Μάντσεστερ την περασμένη εβδομάδα (3/3). Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ κέρδισε 2-0 την Έβερτον στο «Ολντ Τράφορντ» για την 28η αγωνιστική και με το τρίποντο αυτό πλησίασε τις ευρωπαϊκές θέσεις της βαθμολογίας.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» άνοιξαν το σκορ μόλις στο δωδέκατο λεπτό της συνάντησης, όταν κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Γκαρνάτσο από τον Ταρκόφσκι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπρούνο Φερνάντες και έκανε το 1-0, καταγράφοντας έτσι κι ένα ιστορικό ρεκόρ, αφού με 29 τέρματα ξεπέρασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο και έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την άσπρη βούλα!

Οι γηπεδούχοι βέβαια δεν έμειναν μόνο εκεί, αφού στο 36’ κέρδισαν νέο πέναλτι, με τον Μάρκους Ράσφορντ να αναλαμβάνει αυτή τη φορά την εκτέλεση και να γράφει το 2-0. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν ήδη βάλει τις βάσεις για το τρίποντο, ενώ στο υπόλοιπο της συνάντησης, παρά τις προσπάθειες της Έβερτον να μειώσει, διασφάλισαν το υπέρ τους σκορ και πήραν το τρίποντο.

Για το σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ αυτή ήταν η 13η ήττα του στο πρωτάθλημα, που τον κράτησε λίγες μόλις θέσεις πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το προφίλ της 28ης αγωνιστικής
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (9/3)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον 2-0
(12’ πέν. Φερνάντες, 36’ πέν. Ράσφορντ)

17.00: Μπόρνμουθ – Σέφιλντ Γιουνάιστεντ, Κρίσταλ Πάλας – Λούτον, Γουλβς – Φούλαμ
19.30: Άρσεναλ – Μπρέντφορντ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (10/3)
15.00: Άστον Βίλα – Τότεναμ
16.00: Μπράιτον – Νότιγχαμ Φόρεστ, Γουέστ Χαμ – Μπέρνλι
17.45: Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (11/3)
22.00: Τσέλσι – Νιουκάστλ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ