Premier League: Και οι τρεις είναι υπέροχοι

Λίγο πριν τα δύο ντέρμπι κορυφής, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ μοιάζουν πιο φορμαρισμένες και πιο έτοιμες από ποτέ να «μονομαχήσουν» για τον τίτλο στην Premier League.

Premier League: Και οι τρεις είναι υπέροχοι

Ύστερα από πολλά χρόνια, στην Premier League παρακολουθούμε «κούρσα»… τριών αλόγων. Και μάλιστα τριών αλόγων τα οποία αποδίδουν σε ασυνήθιστα υψηλά στάνταρ, με την συνέχεια να προοιωνίζεται… ακατάλληλη για καρδιακούς.

Ξεκινώντας από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ (63 βαθμοί), τρέχει ένα σερί 14 αγώνων με 12 νίκες, μια ισοπαλία και μία ήττα μέσα στο 2024. Έχει συγκεντρώσει 18 από τους 21 διαθέσιμους βαθμούς στην Premier League, έχει βγάλει νοκ-άουτ Φούλαμ και Τσέλσι κατακτώντας το Carabao Cup και στο ίδιο διάστημα έχει αποκλείσει Άρσεναλ, Νόριτς και Σαουθάμπτον για να προκριθεί στα προημιτελικά του FA Cup. Όλα αυτά, εν τω μέσω μιας απίστευτης κρίσης τραυματισμών και απουσιών για το Copa Africa και το Asia Cup. Ενώ η ομάδα του Κλοπ παραμένει στο κυνήγι του quadruple.

Περνώντας στην δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι (62 βαθμοί), οι πρωταθλητές Ευρώπης μετρούν ένα τρομερό σερί με 17 νίκες στα τελευταία 19 παιχνίδια χάρη στο οποίο βρίσκονται μια ανάσα από την κορυφή, βρίσκονται στα προημιτελικά του FA Cup και θα πρέπει να γίνει κάποιο… θαύμα από μεριάς της Κοπεγχάγης για να μην βρεθούν και στα προημιτελικά του UEFA Champions League. Την ίδια ώρα, οι «πολίτες» έχουν σε εξαιρετική φόρμα τον Φιλ Φόντεν που μετρά 7 γκολ και 2 ασίστ στα τελευταία 8 παιχνίδια αλλά και τον Έρλινγκ Χάαλαντ με 7 γκολ στα τελευταία τέσσερα ματς.

Last but not least, η ασταμάτητη Άρσεναλ (61 βαθμοί), η οποία «πυροβολεί κατά ριπάς». Το συγκρότημα του Αρτέτα (που έχει νικήσει Σίτι και Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα) μετρά 7 συνεχόμενες νίκες στην Premier League με 31 γκολ στο ίδιο διάστημα ενώ στα τελευταία τρία εκτός έδρας ματς της μετρά 17 γκολ υπέρ και κανένα κατά. Οι «κανονιέρηδες» έχουν επίσης την κορυφαία επίθεση, με 68 γκολ υπέρ και την κορυφαία άμυνα με 23 γκολ κατά.

Το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα θα περιμένει τουλάχιστον μια εκ των δύο πρωτοπόρων να χάσει βαθμούς στο μεταξύ τους ντέρμπι την Κυριακή στο Άνφιλντ (10/3, 17.45) και την αμέσως επόμενη αγωνιστική θα πάει στο Έτιχαντ (31/3, 18.30) σε δύο ντέρμπι που αναμένεται εν πολλοίς να κρίνουν τον τίτλο.