Ντε Λιχτ: «Οι παίκτες έχουμε την ευθύνη για την αποχώρηση Τούχελ»

Ο αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου, Ματίας Ντε Λιχτ λέει ότι οι παίκτες του συλλόγου πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για την αποχώρηση του Τόμας Τούχελ στο τέλος της σεζόν.

Ντε Λιχτ: «Οι παίκτες έχουμε την ευθύνη για την αποχώρηση Τούχελ»

Τον περασμένο μήνα, η Μπάγερν Moνάχου ανακοίνωσε ότι οι δρόμοι της με τον Τόμας Τούχελ -ο οποίος διορίστηκε πριν από λιγότερο από ένα χρόνο- θα χωρίσουν στο τέλος της περιόδου. Ο 50χρονος προπονητής εντάχθηκε στην ομάδα τον περασμένο Μάρτιο με συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2025.

Η παραπαίουσα σεζόν της πρωταθλήτριας Γερμανίας έφτασε σε νέο χαμηλό μετά την ισοπαλία 2-2 με την Φράιμπουργκ την Παρασκευή και την άφησε δέκα βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο της Bundesliga Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Εκτός των συνόρων, οι «Βαυαροί» γνώρισαν την ήττα με 1-0 από την Λάτσιο στο πρώτο ματς για τους «16» του Champions League στις 14 Φεβρουαρίου.

Μιλώντας ενόψει του επαναληπτικού αγώνα της Τρίτης στην Allianz Arena, ο Ντε Λιχτ δήλωσε: «Εμείς οι παίκτες είμαστε υπεύθυνοι (για την κατάσταση). Κάνουμε τα πάντα μαζί.

Όταν ο προπονητής πρέπει να φύγει, τότε πρέπει και εμείς να πούμε ότι δεν τα πήγαμε καλά. Είμαστε μαζί σε αυτή τη δοκιμασία και πρέπει να βγούμε από αυτή μαζί. Γι' αυτό και το αυριανό παιχνίδι είναι εξαιρετικά σημαντικό».

Το UEFA Champions League είναι ίσως η καλύτερη ευκαιρία της Μπάγερν να κερδίσει κάποιο τρόπαιο φέτος, δεδομένης της υστέρησης βαθμών από την Λεβερκούζεν στην Bundesliga και των ηττών της στο φετινό Σούπερ Καπ Γερμανίας και το DFB Pokal.

Ωστόσο, ο Τούχελ διέλυσε κάθε συζήτηση για την κατάκτηση τροπαίου, εστιάζοντας περισσότερο στην ατμόσφαιρα που θα πρέπει να δημιουργηθεί στην Allianz Arena για να βοηθήσει την Μπάγερν να ανατρέψει το 1-0 του πρώτου αγώνα και να προχωρήσει στον επόμενο γύρο του Champions League.

«Με το να μιλάς για τίτλους δεν κερδίζεις τίτλους», δήλωσε ο Τούχελ. «Πρέπει να προπονηθούμε καλά σήμερα και να παίξουμε καλά αύριο. Έχουμε αρκετά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε καλύτερα. Σίγουρα χρειαζόμαστε ένα γήπεδο γεμάτο συναίσθημα. Αυτό είναι στο χέρι μας να μεταδώσουμε αυτό το συναίσθημα στις κερκίδες. Χρειαζόμαστε μια κορυφαία εμφάνιση.

Η ομάδα παίρνει υποστήριξη. Την βοηθήσαμε με την αλλαγή της δομής την τελευταία φορά. Πρέπει να είμαστε λίγο πιο επιθετικοί στις προκλήσεις μας. Η ομάδα θα συνεχίσει να λαμβάνει υποστήριξη, ειδικά σε μια εποχή που τα πράγματα είναι δύσκολα. Η επιθυμία είναι ξεκάθαρη για να τη δούμε. Αύριο το θέμα είναι να είμαστε εκεί από το πρώτο λεπτό».