Κονατέ: «Ο Κλοπ έχει μια πραγματική αύρα γύρω του»

Ο Ιμπραχίμα Κονατέ ανέλυσε την επιρροή που είχε ο Γιούργκεν Κλοπ στη ζωή και την καριέρα του. Όσα είπε για τον Φαν Ντάικ.

Κονατέ: «Ο Κλοπ έχει μια πραγματική αύρα γύρω του»

Ο Γιούργκεν Κλοπ έφερε τον Ιμπραχίμα Κονατέ στο Άνφιλντ από την Λειψία το καλοκαίρι του 2021 και ο διεθνής αμυντικός πλησιάζει πλέον τα 100 παιχνίδια και έχει σηκώσει το FA Cup καθώς και το Carabao Cup δύο φορές.

Με τον Γερμανό προπονητή να πρόκειται να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία των «κόκκινων» στο τέλος της τρέχουσας περιόδου, ο Κονατέ μίλησε για την επιρροή που είχε ο Κλοπ στη ζωή και την καριέρα του.

«Νομίζω ότι είναι αλήθεια ότι όλοι στον κόσμο γνωρίζουν πιθανώς ότι έχει μια φανταστική φήμη ότι είναι ένας σπουδαίος προπονητής και αυτό ισχύει σίγουρα όταν δουλεύεις μαζί του σε καθημερινή βάση», δήλωσε.

«Έχει μια πραγματική αύρα γύρω του με τον τρόπο που προπονεί και διοικεί - είναι σχεδόν εκπληκτική η παρουσία που έχει. Σίγουρα δεν θα ήμουν ο μόνος που θα έλεγε ότι είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Σε προσωπικό επίπεδο, είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι μαζί του. Στο γήπεδο νομίζω ότι με βοήθησε να προοδεύσω πολύ και πιστεύω ότι έχω ακόμη πολλά που μπορώ να μάθω από αυτόν μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ως άνθρωπος, είναι επίσης υπέροχος για να τον συναναστρέφεσαι. Είναι ζωηρός, εξωστρεφής και το να έχω τρίψει τους ώμους μου μαζί του σε καθημερινή βάση ήταν πραγματική απόλαυση τόσο σε ανθρώπινο όσο και σε αθλητικό επίπεδο».

Οι Ιμπραχίμα Κονατέ και Βίρτζιλ φαν Ντάικ έχουν συχνά συνεργαστεί στο κέντρο της άμυνας της Λίβερπουλ αυτή την σεζόν, καθώς η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει ανταγωνιστεί σε τέσσερα μέτωπα.

Ήταν και πάλι μαζί το απόγευμα του Σαββάτου και παρέδωσαν μια ανέπαφη εστία στην έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ, όπου ο Ντάργουιν Νούνιες ήρθε από τον πάγκο για να χαρίσει την νίκη στο 99ο λεπτό.

Τώρα στην τρίτη του σεζόν με τον σύλλογο, ο διεθνής Γάλλος στόπερ έχει μάθει, και αισθάνεται ότι συνεχίζει να μαθαίνει, πολλά από τον αρχηγό του.

Σχετικά με το τι έχει πάρει από τον Ολλανδό στόπερ, ο Κονατέ δήλωσε: «Πώς να βγάζω μια μακρινή μπαλιά! [Γέλια].

Όχι, ειλικρινά, μπορώ να πάρω τόσα πολλά πράγματα από τον Βιρτζ, επειδή τον θεωρώ τον καλύτερο αμυντικό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Θα μπορούσα να κάνω μια μεγάλη λίστα με όλα τα πράγματα που έχω μάθει και ακόμα μαθαίνω πράγματα από αυτόν, τόσο στην προπόνηση όσο και κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Μπορώ πάντα να βελτιώνομαι και αυτό είναι που προσπαθείς να δουλεύεις συνεχώς. Μου έχει δώσει σπουδαίες συμβουλές και σε κάποιο βαθμό αυτό με βοήθησε να γίνω ο παίκτης που είμαι σήμερα.

Βλέπει δυνατότητες σε μένα και θέλει να γίνω ακόμα καλύτερος αμυντικός».

Ο Κονατέ πρόσθεσε: «Θέλω να προσπαθήσω να φτάσω στο επίπεδό του και γιατί όχι κάποια στιγμή στο μέλλον να προσπαθήσω να γίνω καλύτερος και από αυτόν».