Μαγικές στιγμές για τον Ερνέστο Βαλβέρδε

Δημιούργημα του Ερνέστο Βαλβέρδε η Μπιλμπάο που διέλυσε την Ατλέτικο και προκρίθηκε στον τελικό του Copa del Rey.

Μαγικές στιγμές για τον Ερνέστο Βαλβέρδε

Το βράδυ της Πέμπτης (29/2) η Αθλέτικ Μπιλμπάο έδωσε μία μοναδική παράσταση στο «Σαν Μαμές». Ο κόσμος είχε γεμίσει κάθε γωνιά του επιβλητικού γηπέδου της Βασκικής πρωτεύουσας και η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε διέλυσε την Ατλέτικο Μαδρίτης με 4-0. Η Αθλέτικ πήγε σε αυτό το παιχνίδι έχοντας το υπέρ της 1-0 από το πρώτο παιχνίδι, αλλά δεν σταμάτησε εκεί.

Ο «δικός» μας Ερνέστο ζει μεγάλες στιγμές με την αγαπημένη του Μπιλμπάο. Έχει δημιουργήσει μία ομάδα που παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και στην Ισπανία κάνουν λόγο για τον μετρ της τακτικής.

Ο Βαλβέρδε με μεγάλο όπλο του την ηρεμία που τον διακρίνει έχει καταφέρει να φτιάξει ένα συμπαγές σύνολο που ετοιμάζεται να κατακτήσει το Copa del Rey. Στον τελικό της διοργάνωσης η Μπιλμπάο θα αντιμετωπίσει στη Σεβίλλη την Μαγιόρκα και οι Βάσκοι ζουν και αναπνέουν για τον αγώνα που είναι προγραμματισμένος στις 6 Απριλίου.

Όλα τα φώτα έχουν πέσει πάνω στον Βαλβέρδε, τον οποίο όμως μην περιμένετε να τον δείτε σε πρωτοσέλιδο. Είναι προπονητής που δεν έχει την προβολή που του αρμόζει από τα ισπανικά Μέσα. Παραδέχονται, ωστόσο ότι είναι ένας κύριος και ότι είναι αδικημένος. Του πιστώνεται η φετινή εξαιρετική πορεία της Μπιλμπάο, αφού έχει καταφέρει με εξαιρετική τακτική να δημιουργήσει μία ομάδα που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Ήδη ο Βαλβέρδε είναι ο προπονητής με τις περισσότερες συμμετοχές σε τελικούς τον 21ο αιώνα. Σε τέσσερις τελικούς έχει συμμετάσχει ο Ερνέστο και σε τρεις οι Γκουαρντιόλα, Λουίς Ενρίκε και Μαρθελίνο. Ζει μοναδικές στιγμές, αλλά αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να κατακτήσει και το τρόπαιο.