Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον 3-0: Τα «μωρά» του Κλοπ την έστειλαν στους «8» του FA Cup (vids)

Με τους 18χρονους Κούμας και Ντανς να σκοράρουν, η Λίβερπουλ νίκησε 3-0 την Σαουθάμπτον και προκρίθηκε στους «8» του FA Cup όπου θα συναντήσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον 3-0: Τα «μωρά» του Κλοπ την έστειλαν στους «8» του FA Cup (vids)

Όπως και στον τελικό του Carabao Cup, έτσι και στην φάση των «16» του FA Cup, η Λίβερπουλ των αμέτρητων απουσιών επιστράτευσε τα παιδιά της Ακαδημίας της και εκείνα την δικαίωσαν. Με τους 18χρονους Κούμας και Ντανς να βρίσκουν τα παρθενικά τους γκολ, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επικράτησε 3-0 της Σαουθάμπτον στο Άνφιλντ και έκλεισε θέση στα προημιτελικά όπου την περιμένει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Όλντ Τράφορντ.

Οι «Άγιοι» μπήκαν καλύτερα, εκμεταλλευόμενοι την απειρία της νεανικής ενδεκάδας της Λίβερπουλ και είχαν ευκαιρίες, με τον Κέλεχερ όμως να κρατά το «μηδέν».

Οι «κόκκινοι» άνοιξαν το σκορ λίγο πριν το ημίχρονο (44’), με ωραία προσωπική ενέργεια του 18χρονου Λιούις Κούμας που βρήκε δίχτυα στο ντεμπούτο του!

Όμως ο Κούμας δεν ήταν ο μοναδικός από τα «μωρά» του Κλοπ που άνοιξε λογαριασμό με τα «κόκκινα». Στο 73’ ήρθε η ώρα για τον επίσης 18χρονο Τζέιντεν Ντανς να σκοράρει το πρώτο του γκολ με την Λίβερπουλ «γράφοντας» το 2-0 με όμορφο σκάψιμο της μπάλας.

Ο Τζέιντεν Ντανς μάλιστα βρήκε και δεύτερο γκολ, εκμεταλλευόμενος στο 88’ την ασταθή απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Στις ασίστ; Ο 19χρονος Μπόμπι Κλαρκ στο πρώτο γκολ και ο 20χρονος Χάρβεϊ Έλιοτ στο δεύτερο!

Πέραν αυτών, βασικός για την Λίβερπουλ ξεκίνησε επίσης ο Τζέιμς ΜακΚόνελ (19 χρονών), ενώ το βάπτισμα του πυρός πήρε και ο 16χρονος (!) Τρέι Νιόνι. Ο τελευταίος μάλιστα έγινε ο τρίτος νεότερος παίκτης στην Ιστορία της ομάδας.

Η Λίβερπουλ λοιπόν, θα βρει στα προημιτελικά απέναντί της την μισητή αντίπαλο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εκτός έδρας, και διατηρεί ζωντανό το όνειρο του quadruple αφού συνεχίζει και στις τρεις διοργανώσεις μετά την κατάκτηση του Carabao Cup.

Το προφίλ της φάσης των «16» του FA Cup:

Κόβεντρι-Μέιντστοουν 5-0

Μπόρνμουθ-Λέστερ 0-1

Μπλάκμπερν-Νιούκαστλ 1-1 (3-4 πεν.)

Λούτον-Μαν. Σίτι 2-6

Τσέλσι-Λιντς 3-2

Γουλβς-Μπράιτον 1-0

Νότιγχαμ Φόρεστ-Μαν. Γιουν. 0-1

Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον 3-0

Τα ζευγάρια των προημιτελικών
Γουλβς – Κόβεντρι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ
Τσέλσι – Λέστερ
Μάντσεστερ Σίτι - Νιουκάστλ