Έμπερλ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να πραγματοποιήσουμε το αδύνατο»

Ο νέος αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν Μονάχου, Μαξ Έμπερλ, παρουσιάστηκε επίσημα από τους Βαυαρούς και εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι σύλλογος μπορεί ακόμα να κατακτήσει τον τίτλο στην Bundesliga.

Έμπερλ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να πραγματοποιήσουμε το αδύνατο»

Η Λεβερκούζεν μπορεί να έχει ξεφύγει με οκτώ πόντους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga από τη δεύτερη Μπάγερν Μονάχου μετά από 23 αγωνιστικές. Παρόλα αυτά, ο νέος διευθυντής των Βαυαρών, Μαξ Έμπερλ, εξέφρασε την ελπίδα του ότι ο σύλλογος μπορεί να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση στην κατηγορία και να διατηρήσει τα «σκήπτρα». Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Μόναχο, είπε:

«Είναι μεγάλη χαρά να επιστρέφεις μετά από 30 χρόνια, η χαρά της επιστροφής στο σπίτι. Ο στόχος είναι σε αυτούς τους τρεις μήνες να ωφεληθούμε στο έπακρο από τη σεζόν. Είναι ασυνήθιστο να είμαστε σε ρόλο κυνηγού οκτώ πόντους πίσω στο πρωτάθλημα. Είμαστε στο Champions League, έχοντας χάσει στο πρώτο παιχνίδι, αλλά επίσης δεν είναι αδύνατο να ανατραπεί. Ίσως και να κερδίσουμε έναν τίτλο. Ποτέ δεν ξέρεις.

Είναι μια πρόκληση, αλλά δεν θέλω να διαγράψω ακόμα τη σεζόν. Έχουν απομείνει πάρα πολλοί βαθμοί. Τώρα το θέμα είναι να μην κάνουμε δώρα τους επόμενους τρεις μήνες. Είδα την αντίδραση της ομάδας την περασμένη εβδομάδα. Έχω ένα καλό προαίσθημα. Εγώ και εμείς, θα κάνουμε τα πάντα για να πραγματοποιήσουμε το αδύνατο».

Πέραν αυτών, ο Έμπερλ μίλησε και για το θέμα του προπονητή, μετά την απόφαση της διοίκησης να ολοκληρώσει τη συνεργασία της με τον Τόμας Τούχελ στο τέλος της σεζόν:

«Υπάρχουν πολλές εικασίες αυτή τη στιγμή για τον επόμενο προπονητή, αλλά αυτές είναι συζητήσεις και σκέψεις που πρέπει να κάνουμε ήρεμα. Πρέπει να βρούμε έναν κατάλληλο προπονητή για την Μπάγερν και μετά τους κατάλληλους παίκτες για την ομάδα μας και τον προπονητή μας».