Μπέρνλι: Στηρίζει τον Κομπανί

Ο Βενσάν Κομπανί διατηρεί την εμπιστοσύνη της διοίκησης της Μπέρνλι παρά τους φόβους υποβιβασμού.

Μπέρνλι: Στηρίζει τον Κομπανί

Η Μπέρνλι δεν σκοπεύει να χωρίσει τους δρόμους της με τον προπονητή Βενσάν Κομπανί, παρά τους φόβους για υποβιβασμό από την Premier League.

Η Μπέρνλι έχει συγκεντρώσει μόλις 13 βαθμούς σε 26 παιχνίδια της Premier League και βρίσκεται 11 βαθμούς κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού. Είναι δεύτερη από τον πάτο της βαθμολογίας, πάνω από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στη διαφορά τερμάτων.

Ο 37χρονος οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου της Championship την περασμένη σεζόν, αλλά έχει κερδίσει μόλις τρεις αγώνες πρωταθλήματος στην κορυφαία κατηγορία και έχει καταλάβει μια θέση στη ζώνη υποβιβασμού για όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Η ήττα του Σαββάτου με τρία γκολ στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας επέκτεινε το σερί της Μπέρνλι χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις σε εννέα αγώνες, με μόλις δύο βαθμούς στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της στην Premier League.

Οι πληροφορίες από το Νησί πάντως αναφέρουν ότι ο Κομπανί διατηρεί την υποστήριξη της διοίκησης του συλλόγου, παρά το γεγονός ότι έτυχε παγωμένης υποδοχής από ένα τμήμα των οπαδών μετά την ήττα στο Σέλχαρστ Παρκ.

Ο Κομπανί διορίστηκε προπονητής της Μπέρνλι τον Ιούνιο του 2022 και οδήγησε τον σύλλογο στην κατάκτηση του τίτλου της Championship στην πρώτη του σεζόν.

Η ομάδα του υπέστη μόλις τρεις ήττες σε 46 παιχνίδια πρωταθλήματος, συγκεντρώνοντας 101 βαθμούς, καθώς ο σύλλογος εξασφάλισε την επιστροφή του στην Premier League με την πρώτη προσπάθεια πριν από τις δυσκολίες της φετινής σεζόν.