Διούδης: «Με επηρέασε το λάθος με τον Ολυμπιακό»

Ο Σωκράτης Διούδης μίλησε για τη θέση του τερματοφύλακα, αλλά και για το λάθος που τον επηρέασε περισσότερο απ’ όλα.

Διούδης: «Με επηρέασε το λάθος με τον Ολυμπιακό»

Εδώ και ένα χρόνο ο Σωκράτης Διούδης αγωνίζεται στην Πολωνία με τη φανέλα της Ζαγκλέμπιε με την οποία και έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2026. Ο Έλληνας γκολκίπερ μίλησε σε πολωνική ιστοσελίδα για τα ψυχικά αποθέματα που χρειάζεται να έχει κάποιος για να παίξει τη θέση του τερματοφύλακα. Ακόμα αναφέρθηκε και στο λάθος που είχε κάνει στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

«Συνηθίζεις τις αντιδράσεις του κόσμου. Οι τερματοφύλακες κάποιες στιγμές είναι εν μέρει ευάλωτοι σε τέτοιες καταστάσεις. Μπορεί να κάνεις κάποιες σπουδαίες αποκρούσεις, αλλά να δεχθείς γκολ στο τελευταίο λεπτό και όλο το φταίξιμο να πέσει πάνω σου. Έτσι είναι αυτή η δουλειά και θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ψυχολογικά. Για τις καλές, αλλά και τις κακές στιγμές. Όπως όλοι δεν ήθελα να κάνω τα λάθη στα οποία υπέπεσα.

Είναι λογικό πως κατά την διάρκεια της σεζόν θα έχεις μια κακή μέρα ή μια αδύναμη στιγμή. Το λάθος που με επηρέασε περισσότερο από όλα ήταν στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια στην Ευρώπη και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ήταν προσωπικό λάθος.

Άφησα την μπάλα και δέχθηκα γκολ. Όμως εκείνη η σεζόν ήταν πολύ πετυχημένη για μένα, όλοι το γνώριζαν αυτό. Ήταν απλά μια μεμονωμένη στιγμή. Δέχθηκα πολλά μηνύματα από τους οπαδούς που με υποστήριζαν και με παρηγορούσαν. Μετά από μια εβδομάδα το ξεπέρασα και βρισκόμουν ξανά σε καλή κατάσταση. Αυτό είναι το κλειδί, να επανέλθεις γρήγορα».

Στη συνέχεια ο 31χρονος τερματοφύλακας εξήγησε πως τον αιφνιδίασε η τροχιά της μπάλας: «Ήταν απλά μια στιγμή. Σε εκείνη τη φάση περίμενα μια δυνατή κεφαλιά από κοντινή απόσταση. Ο αντίπαλος ήταν τελείως μόνος και είχε τον χρόνο, αλλά και τον χώρο για να κινηθεί. Με αιφνιδίασε η τροχιά της μπάλας. Ήμουν τόσο βέβαιος πως ήλεγχα την μπάλα αλλά τελικά την έχασα. Είναι κάτι που δεν μου έχει τύχει πριν ή μετά από αυτό το γκολ».