Κουάνσα: «Ονειρευόμουν έναν τελικό με την Λίβερπουλ»

Ο Τζαρέλ Κουάνσα βλέπει το όνειρό του να ζωντανεύει με την Λίβερπουλ στον τελικό του Carabao Cup.

Κουάνσα: «Ονειρευόμουν έναν τελικό με την Λίβερπουλ»

Ο Τζάρελ Κουάνσα έπαιξε σε τέσσερις από τους πέντε αγώνες της Λίβερπουλ στο Carabao Cup στον δρόμο προς την σημερινή (25/2, 17.00, Action24) αναμέτρηση στο Γουέμπλεϊ με την Τσέλσι.

Και ο απόφοιτος της Ακαδημίας άφησε για λίγο τον εαυτό του να φανταστεί τα συναισθήματα που θα νιώσει αν του δοθεί άλλη μια ευκαιρία να αγωνιστεί από τον Γιούργκεν Κλοπ.

«Θα είναι το καλύτερο συναίσθημα», δήλωσε ο Κουάνσα. «Το έχω ήδη ονειρευτεί και μερικές φορές όταν το σκέφτομαι μόνος μου, με πιάνουν πεταλούδες στο στομάχι.

Είμαι τόσο ενθουσιασμένος γι' αυτό. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε ένα τρόπαιο και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Ο Κουάνσα διανύει την παρθενική του σεζόν στην Λίβερπουλ όντας η αποκάλυψη της ομάδας, με 19 συμμετοχές μέχρι στιγμής σε όλες τις διοργανώσεις.

Γυρίστε πίσω πριν από 12 μήνες, ο 21χρονος συγκέντρωνε την πρώτη του γεύση από το ανδρικό ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια ενός παραγωγικού δανεισμού στην Μπρίστολ Ρόβερς στη League One.

Σχετικά με την πρόοδό του, ο Κουάνσα υπογραμμίζει: «Είναι τρελό. Μόλις μου είπαν ότι πριν από ένα χρόνο, [την ημέρα] του τελικού, είχα μόλις παίξει εναντίον της Όξφορντ Σίτι εκτός έδρας για την Μπρίστολ Ρόβερς στην League One.

Το να έρχεσαι από εκεί και να κάνεις αυτό που κάνουμε τώρα, είναι κάτι ξεχωριστό και ελπίζω να μπορέσουμε να κερδίσουμε. Θα είναι ένα ξεχωριστό επίτευγμα.

Πάντα κοιτάζεις το Γουέμπλεϊ και βλέπεις 90.000 οπαδούς. Είναι σίγουρα κάτι που ανυπομονείς, θέλεις να παίζεις μπροστά σε αυτό.

Ήμουν στον τελικό όταν η Λίβερπουλ τον κέρδισε τελευταία φορά, βλέποντας τι σημαίνει για τους οπαδούς και ακούγοντας το One Kiss και όλα αυτά. Ήταν κάτι ξεχωριστό και ελπίζω να μπορέσουμε να το αναπαραστήσουμε αυτό».

Ο Κουάνσα γνωρίζει ότι οι ευκαιρίες για να σηκώσει κάποιος τρόπαια είναι λίγες και σπάνιες στην καριέρα του.

Ως εκ τούτου, είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να έχει στην κατοχή του ένα μετάλλιο νικητή απόψε.

«Δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες που σου δίνονται για να κερδίσεις τρόπαια», δήλωσε. «Ας πούμε ότι ο μέσος όρος καριέρας είναι 15 χρόνια, αυτό σημαίνει 15 ευκαιρίες για να κερδίσεις το Carabao Cup και δεν είναι πολλές.

Κάθε ευκαιρία που σου δίνεται, πρέπει να την αρπάζεις και με τα δύο χέρια και αυτό ακριβώς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός συνέχισε: «Σε αυτή την ομάδα, νιώθεις ότι υπάρχει μεγάλη πείνα. Θέλουμε να κερδίσουμε τρόπαια. Το να φτάσουμε απλά στον τελικό δεν θα είναι αρκετό για εμάς. Θέλουμε πραγματικά να τον κερδίσουμε και υπάρχει μεγάλη πίστη ότι μπορούμε.

Ξέρουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και όλα αυτά, αλλά υπάρχουν πολλές δυνατές προσωπικότητες εδώ.

Για μένα να κερδίσω έναν τελικό στην πρώτη μου σεζόν, αυτό [θα] ήταν σπουδαίο. Πολλοί παίκτες [ήρθαν] φέτος και για αυτούς το να κερδίσουν στην πρώτη τους σεζόν θα είναι επίσης απίστευτο.

Υπάρχουν πολλά προσωπικά κίνητρα και πολλά ομαδικά κίνητρα επίσης».