Ποτσετίνο: «Μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι ξεχωριστό, θέλουμε αυτό το τρόπαιο»

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο αναφέρθηκε στον αποψινό τελικό της Τσέλσι με τη Λίβερπουλ για τo League Cup.

Ποτσετίνο: «Μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι ξεχωριστό, θέλουμε αυτό το τρόπαιο»

Στις 17:00 η Τσέλσι θα αναμετρηθεί με τη Λίβερπουλ στον τελικό του League Cup και ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους φίλους των «μπλε».

Ο προπονητής της Τσέλσι έγραψε την παρακάτω επιστολή: «Οπαδοί της Τσέλσι,

Σήμερα στο Γουέμπλεϊ μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι ξεχωριστό. Μια ανάμνηση που θα διαρκέσει στον χρόνο. Μια στιγμή που θα αντέξει.

Οι τελικοί έχουν αυτή τη δύναμη. Μας ενώνουν. Οι οικογένειες θα ενωθούν και θα συνδεθούν. Οι φίλοι θα μοιραστούν αυτήν την εμπειρία και θα δεθούν.

Μετά υπάρχουν τα παιδιά που θα ζήσουν έναν τελικό για πρώτη φορά. Είναι κάτι που σου μένει πάντα. Για μένα ήταν ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1978 στην Αργεντινή. Τον παρακολούθησα με τον πατέρα μου. Ήμουν μόλις έξι χρόνων, αλλά τον θυμάμαι καλά.

Φυσικά, τα συναισθήματα είναι διαφορετικά τώρα. Ως προπονητής πρέπει να είσαι χαλαρός πριν από έναν τελικό για να έχεις καθαρή σκέψη. Το ίδιο ισχύει και για το επιτελείο μου.

Όλοι πιστεύουμε στους παίκτες μας και στον τρόπο που δουλεύουμε. Αυτή η σεζόν δεν ήταν εύκολη, αυτή είναι η πραγματικότητα. Αλλά η εμπιστοσύνη μεταξύ μας ως ομάδα παρέμεινε πολύ δυνατή. Αυτό μας βοήθησε να φτάσουμε στο Γουέμπλεϊ και θα μας βοηθήσει σε αυτόν τον τελικό,. Τώρα πρέπει να κάνουμε αυτό που κάνει η Τσέλσι. Να νικήσουμε.

Εσείς, οι οπαδοί, θα μας βοηθήσετε. Το ξέρουμε αυτό. Να έχετε υπομονή και να μας υπερασπίζεστε στις δύσκολες στιγμές. Έχετε πανηγυρίσει και απολαύσει την εξέλιξή μας.

Είμαστε περήφανοι που αυτή η σχέση ανθίζει και τα συναισθήματα που είχαμε σε αυτή τη διοργάνωση μετά τις νίκες κόντρα σε Νιούκαστλ και Μίντλεσμπρο – και πρόσφατα μετά την Άστον Βίλα και την Κρίσταλ Πάλας – είναι κάτι που θέλουμε ξανά.

Η Λίβερπουλ δεν θα το κάνει εύκολο. Είναι ικανή να φέρει μια θύελλα στο γήπεδο και όταν φτάσει, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε αυτό που όλοι θέλουμε. Θα υπενθυμίσουμε στους παίκτες ότι όταν η καρδιά χτυπάει λίγο πιο γρήγορα, τότε είναι που πρέπει να είσαι έτοιμος να πολεμήσεις

Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία της Τσέλσι. Είναι τεράστια και όλοι καταλαβαίνουν τις προσδοκίες αυτού του συλλόγου. Αυτό είναι οι ιδιοκτήτες, οι παίκτες, το προσωπικό της Cobham, το προσωπικό στο Stamford Bridge, η Ακαδημία και η γυναικεία ομάδα.

Πολλοί άνθρωποι από τον σύλλογο θα βρεθούν στο Γουέμπλεϊ σήμερα για να μας βοηθήσουν ως ομάδα, αλλά και για να μεταφέρουν την ατμόσφαιρα του τελικού στους οπαδούς που δεν μπορούν να είναι στο γήπεδο. Μόνο αν είμαστε μαζί μπορούμε να ζήσουμε αυτές τις ξεχωριστά στιγμές και να δημιουργήσουμε αυτές τις αναμνήσεις.

Θέλουμε το ίδιο από εσάς. Θέλουμε να συνεχίσουμε τις παραδόσεις της Τσέλσι. Θέλουμε αυτό το τρόπαιο. Τα λέμε στο Γουέμπλεϊ.

Μαουρίτσιο».