League Cup Αγγλίας: «Μονομαχία» ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Τσέλσι

Η Λίβερπουλ και η Τσέλσι διεκδικούν στις 17:00  τον τίτλο του League Cup στο «Γουέμπλεϊ».

League Cup Αγγλίας: «Μονομαχία» ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Τσέλσι

Η πρώτη κούπα της φετινής σεζόν στην Αγγλία θα υψωθεί στο «Γουέμπλεϊ» και θα πάει ή σε κόκκινα χέρια της Λίβερπουλ ή σε μπλε της Τσέλσι. Στον τελικό του Λιγκ Καπ (ή EFL ή «Καραμπάο» λόγω χορηγού) θα υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί λόγω αγωνιστικής διαφοράς και θα ήταν η Λίβερπουλ εάν δεν είχε σοβαρά προβλήματα απουσιών (Ζότα, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Άλισον, Τζόουνς, Τσιμίκας, αλλά και προερχόμενους από τραυματισμό Σαλάχ, Σομποσλάι). Όμως σε κανέναν τελικό, ειδικά στην Αγγλία και όταν υπάρχει ένα μέγεθος σαν την - διψασμένη για να κάνει κάτι στη φετινή αποτυχημένη σεζόν της – Τσέλσι δεν υπάρχει φαβορί.

Ο Γιούργκεν Κλοπ έκανε λόγο για μοιρασμένες πιθανότητες και έχει δίκιο, παρόλο που ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο διαφωνεί, θέτει την ομάδα του ως αουτσάιντερ και μιλάει για έξυπνη τακτική από την πλευρά του συναδέλφου του. Είναι ξεχωριστό παιχνίδι το σημερινό (17.00) για τους δύο προπονητές. Ο Γερμανός θέλει να αρχίσει τη συγκομιδή των τεσσάρων τίτλων που διεκδικεί η ομάδα του σε αυτούς τους τελευταίους μήνες της παρουσίας του στο «Άνφιλντ», έπειτα από την ανακοίνωση της αποχώρησής του μετά από εννιά χρόνια το προσεχές καλοκαίρι.

Για τη Λίβερπουλ είναι ο πιο «ασήμαντος» από τους τίτλους που κυνηγά, καθώς έχει Πρέμιερ Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ και Κύπελλο Αγγλίας μπροστά της, αλλά κανένα τρόπαιο δεν είναι ασήμαντο. Όταν, μάλιστα, πρόκειται για έναν θεσμό παραδοσιακό στην Αγγλία και με τη Λίβερπουλ να έχει στην τροπαιοθήκη της περισσότερες κούπες από κάθε άλλη ομάδα. Από την άλλη η Τσέλσι έχει μείνει έξω από τους βασικούς στόχους της, αυτούς που συνήθως έχει κάθε σεζόν, με το Λιγκ Καπ να αποτελεί ένα είδος παρηγοριάς, όπως και το Κύπελλο Αγγλίας (παίζει την ερχόμενη Τετάρτη για τον 5ο γύρο με τη Λιντς). Ευρώπη δεν έπαιξε, κάπως πρέπει να δώσει στους φίλους της έναν λόγο να χαρούν και να πανηγυρίσουν.