Λίβερπουλ: Προπόνηση στα πέναλτι με την βοήθεια νευροεπιστημόνων

Η Λίβερπουλ συνεργάζεται με νευροεπιστήμονες για να προετοιμαστεί για την πιθανότητα διαδικασίας των πέναλτι στον τελικό του Carabao Cup.

Λίβερπουλ: Προπόνηση στα πέναλτι με την βοήθεια νευροεπιστημόνων

Η Λίβερπουλ συνεργάζεται με Γερμανούς νευροεπιστήμονες αυτή την εβδομάδα, καθώς προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μιας ακόμη διαδικασίας πέναλτι στον τελικό του Carabao Cup της Κυριακής με την Τσέλσι στο Γουέμπλεϊ.

Οι Δρ. Νίκλας Χάουζλερ και Πάτρικ Χάντσκε, συνιδρυτές της εταιρείας Neuro11 με έδρα το Πότσνταμ, τοποθετούν ηλεκτρόδια στα κεφάλια των παικτών για να μετρήσουν την εγκεφαλική δραστηριότητα και να τους βοηθήσουν να «μπουν στη ζώνη» φτάνοντας στη βέλτιστη πνευματική τους κατάσταση.

Ξεκίνησαν να συνεργάζονται με τον σύλλογο το καλοκαίρι του 2021 και ο Γιούργκεν Κλοπ τους απέδωσε σημαντικό ρόλο στις επιτυχίες της Λίβερπουλ στον τελικό του εγχώριου κυπέλλου επί της Τσέλσι πριν από δύο σεζόν.

Τόσο ο τελικός του Carabao Cup όσο και ο τελικός του FA Cup του 2022 οδηγήθηκαν στα πέναλτι με την ομάδα του Κλοπ να επικρατεί σε κάθε περίπτωση. Στις δύο διαδικασίες, ευστόχησε σε 17 από τα 18 πέναλτίτης, με μόνο τον Σάντιο Μανέ να αστοχεί.

Η ομάδα Neuro11, η οποία θα είναι μεταξύ των προσκεκλημένων του συλλόγου στο Γουέμπλεϊ την Κυριακή, ήταν επίσης στο προπονητικό συγκρότημα της Λίβερπουλ πριν από τον επαναληπτικό ημιτελικό του CarabaoCup του περασμένου μήνα εκτός έδρας με την Φούλαμ.

Μεγάλο μέρος της αρχικής τους δουλειάς με τον σύλλογο επικεντρώθηκε γύρω από τους ειδικούς των στημένων φάσεων, όπως ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ και ο Μοχάμεντ Σαλάχ, αλλά με την πάροδο του χρόνου η αποστολή τους επεκτάθηκε με εξατομικευμένα σχέδια για κάθε μέλος της ομάδας.