Κλοπ: «Οι πανηγυρισμοί είναι για εμάς και κανέναν άλλο»

Για το αν έχει το μονοπώλιο των πανηγυρισμών με τις γροθιές απάντησε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Κλοπ: «Οι πανηγυρισμοί είναι για εμάς και κανέναν άλλο»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Γιούργκεν Κλοπ για τα επικριτικά σχόλια που δέχτηκε για τους πανηγυρισμούς στο ματς με τη Λούτον, που αναφέρθηκε εκτός των άλλων στον τελικό του Λιγκ Καπ κόντρα στην Τσέλσι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το Λιγκ Καπ: «Θέλω να κερδίσω την Κυριακή αλλά όχι για μένα και για τη συλλογή τροπαίων μου. Είναι για τα παιδιά, για το σύλλογο, για τον κόσμο. Αυτό που κάνουμε τώρα είναι να γράφουμε ένα υπέροχο βιβλίο. Εξακολουθούμε να το γράφουμε και όταν φύγω θα το κλείσουμε, θα το βάλουμε στο ράφι και θα αφήσουμε κάποιον άλλο να γράψει σε αυτό.

Αυτό έχουμε στο μυαλό μας, δεν θα αφήσω τίποτα μέσα, θα δώσω τα πάντα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ναι, υπάρχει χώρος για περισσότερα κεφάλαια. Στο πρωτάθλημα έχουμε μαζέψει 60 πόντους και αυτό είναι ένα εξωπραγματικό νούμερο αλλά όλοι ξέρουμε πως θα μπορούσαμε να έχουμε 61 ή 63 βαθμούς.

Στον τελικό με την Τσέλσι θα πρέπει να ροκάρει το κόκκινο μέρος του Γουέμπλεϊ. Αυτή η ομάδα αξίζει κάθε βοήθεια, κάθε στήριξη από τον κόσμο».

Για τους πανηγυρισμούς: «Άκουσα αυτά που λέγονταν, πως ο Μικέλ Αρτέτα πανηγύρισε υπερβολικά τη νίκη απέναντί μας. Αυτό σίγουρα δεν το είπα εγώ. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Δεν ήμουν εγώ που ανακάλυψε τον πανηγυρισμό με τις γροθιές και δεν έχω τα πνευματικά δικαιώματα.

Κάνεις ό,τι κάνεις για τον εαυτό σου και τον κόσμο. Το τι πιστεύει ο έξω κόσμος δεν δίνω δεκάρα, για να είμαι ειλικρινής. Γράψτε το έτσι ακριβώς. Οι πανηγυρισμοί είναι για εμάς, για κανέναν άλλο. Σε όποιον αρέσουν καλώς, σε όποιους δεν αρέσουν και πάλι καλώς. Κάντε ό,τι θέλετε με τους πανηγυρισμούς μου»