Λίβερπουλ-Λούτον 4-1: «Κόκκινη» θύελλα και... +4

Η Λίβερπουλ νίκησε 4-1 την Λούτον με ανατροπή και ανέβασε ξανά την διαφορά από την δεύτερη Σίτι στους τέσσερις βαθμούς. Φαν Ντάικ (56’), Χάκπο (58’), Ντίας (71’) και Έλιοτ (90') τα «κόκκινα» γκολ.

Λίβερπουλ-Λούτον 4-1: «Κόκκινη» θύελλα και... +4

Τι κι αν της έλειπε η… μισή ομάδα; Τι κι αν βρέθηκε να χάνει στο 12’ από την Λούτον; Η Λίβερπουλ χάρη σε ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο επικράτησε με 4-1 και ξέφυγε ξανά με τέσσερις βαθμούς στην κορυφή της Premier League, έστω και με ένα ματς παραπάνω.

Οι «κόκκινοι» παρατάχθηκαν απέναντι στην Λούτον για την 26η αγωνιστική χωρίς πολλούς βασικούς τους παίκτες όπως οι Σαλάχ, Νούνιες, Άρνολντ, Άλισον και Σόμποσλαϊ και είδαν τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με τον Ογκμπένε στο 12’ έπειτα από ασταθή απόκρουση του Κέλεχερ.

Η αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ όμως μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο και με δύο… Ολλανδικές κεφαλιές έφερε «τούμπα» το ματς. Πρώτα ο αρχηγός της, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ ισοφάρισε από την ασίστ του Μακ Άλιστερ στο 56’ και δύο λεπτά αργότερα ο τελευταίος σέρβιρε για τον Χάκπο ο οποίος ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Ο Λουίς Ντίας στο 71’ με πλασέ εντός περιοχής κλείδωσε την νίκη ενώ ο Χάρβεϊ Έλιοτ στο 90' έβαλε το... κερασάκι στέλνοντας την Λίβερπουλ στους 60 βαθμούς, στο +4 από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι που έχει ένα ματς λιγότερο.

Πλέον, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στρέφει την προσοχή της στον τελικό του Carabao Cup την Κυριακή (25/2) απέναντι στην Τσέλσι, όπου θα ψάξει τον πρώτο από τους τέσσερις τίτλους που διεκδικεί φέτος. Η Λούτον μένει στους 20 βαθμούς και την 18η θέση.

Τα 100 παιχνίδια με την φανέλα της Λίβερπουλ συμπλήρωσε στα 20 του χρόνια ο Χάρβεϊ Έλιοτ, όντας ο τέταρτος νεότερος που το πετυχαίνει.

Το προφίλ της 26ης αγωνιστικής:

22/2: Λίβερπουλ - Λούτον 3-1

(56' Φαν Ντάικ, 58' Χάκπο, 71' Ντίας, 90' Έλιοτ - 12' Ογκμπένε)

24/2: Μαν. Γιουν. - Φούλαμ, Μπράιτον - Έβερτον, Άστον Βίλα - Νότιγχαμ Φόρεστ, Κρίσταλ Πάλας - Μπέρνλι, Μπόρνμουθ - Μαν. Σίτι, Άρσεναλ - Νιούκαστλ

25/2: Γουλβς - Σέφιλντ Γιουν.

26/2: Γουέστ Χαμ - Μπρέντφορντ