Μάντσεστερ Σίτι: Και η Μπασακσεχίρ στον όμιλο ιδιοκτησίας της

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Μάντσεστερ Σίτι, CFG, προσέθεσε και την Μπασακσεχίρ στο... χαρτοφυλάκιό της. 

Μάντσεστερ Σίτι: Και η Μπασακσεχίρ στον όμιλο ιδιοκτησίας της

Η City Football Group (CFG) ανακοίνωσε μια «συμφωνία ποδοσφαιρικής συνεργασίας» με την τουρκική ομάδα της Super Lig, Μπακακσερίχ.

Η CFG είναι ο απόλυτος ιδιοκτήτης της πρωταθλήτριας της Premier League Μάντσεστερ Σίτι. Είναι επίσης ο κύριος μέτοχος σε άλλους επτά συλλόγους σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει μειοψηφικά μερίδια σε άλλους τρεις.

Η Μπασακσεχίρ ιδρύθηκε το 2014 και ανήκει κατά πλειοψηφία στον Γκιοκσέλ Γκιουμουσντάγκ, ο οποίος είναι και πρόεδρος του συλλόγου.

«Η Μπασακσεχίρ έχει πετύχει πολλές πρωτιές στο τουρκικό ποδόσφαιρο παρά το νεαρό της ηλικίας της και σήμερα, με αυτή τη συνεργασία με τον κορυφαίο ποδοσφαιρικό όμιλο στον κόσμο, σηματοδοτεί άλλο ένα ορόσημο για την Μπασακσεχίρ και το τουρκικό ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Γκιουμουσντάγκ.

Η CFG είναι ο μεγαλομέτοχος της αυστραλιανής Μέλμπουρν Σίτι, της Νιου Γιορκ Σίτι του MLS, της Μουμπάι Σίτι της Ινδίας, της Μοντεβιδέο Σίτι της Ουρουγουάης, της Τρουά της Γαλλίας, της Λομέλ του Beligum, της Παλέρμο της Ιταλίας και της Μπάϊα της Βραζιλίας. Επίσης, κατέχει το 47% της Τζιρόνα, ομάδα της La Liga, καθώς και μετοχές της κινεζικής Σεντζέν Σίτι και της ιαπωνικής Γιοκοχάμα Μαρίνος.

«Η συμφωνία προβλέπει ότι η CFG θα παρέχει συμβουλές σε διάφορα ποδοσφαιρικά έργα - συμπεριλαμβανομένης της μακροπρόθεσμης ποδοσφαιρικής στρατηγικής, των προσλήψεων, του σκάουτινγκ και της προπονητικής μεθοδολογίας - καθώς η Μπασακσεχίρ στοχεύει στην ανάπτυξη και την προσπάθεια για επιτυχία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της CFG.