Νούνο Εσπίριτο Σάντο: «Ο Κλάτενμπεργκ θα μας πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει με το VAR»

Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο ελπίζει ότι ο διορισμός του Μαρκ Κλάτενμπεργκ θα ξεκαθαρίσει τις αποφάσεις του VAR για την Νότιγχαμ Φόρεστ.

Νούνο Εσπίριτο Σάντο: «Ο Κλάτενμπεργκ θα μας πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει με το VAR»

Ο προπονητής της Νότιγχαμ Φόρεστ, Νούνο Εσπίριτο Σάντο, ελπίζει ότι ο διορισμός του Μαρκ Κλάτενμπεργκ θα τον βοηθήσει να καταλάβει γιατί η ομάδα του δεν παίρνει το πράσινο φως με τις αποφάσεις του VAR.

Ο Κλάτενμπεργκ εντάχθηκε στην Φόρεστ ως «αναλυτής διαιτησίας» και βρισκόταν στις κερκίδες όταν η ομάδα του Νούνο εξασφάλισε μια σημαντική νίκη με 2-0 επί της Γουέστ Χαμ το Σάββατο (17/2).

Ήταν μια νίκη που θα μπορούσε να ήταν πιο άνετη αν η Φόρεστ είχε κερδίσει πέναλτι στο 81ο λεπτό, όταν ο Νέκο Γουίλιαμς ανετράπη από τον Μάξουελ Κορνέ.

Ο διαιτητής Τομ Μπρέιμαλ δεν φάνηκε να αντιλαμβάνεται ότι υπήρξε επαφή - αλλά ο Νούνο θεώρησε ότι το VAR θα έπρεπε να είχε επέμβει, αφού εξέτασε το περιστατικό για τουλάχιστον δύο λεπτά.

Ήταν η δεύτερη φορά σε δύο παιχνίδια της Premier League που η Φόρεστ αισθάνθηκε αδικημένη από την διαιτησία, με τις επαναλήψεις να δείχνουν ότι θα έπρεπε να έχει κερδίσει πέναλτι στην ήττα με 3-2 από την Νιουκάστλ το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν ο τερματοφύλακας Μάρτιν Ντουμπράβκα γκρέμισε τον Ταϊβό Αβονίγι.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ δεν έκανε επίσημη καταγγελία μετά από αυτό, αλλά έχει επικοινωνήσει με την Επιτροπή Διαιτησίας (PGMOL) σε τρεις προηγούμενες περιπτώσεις αυτή την σεζόν.

Η πρώτη ήταν τον Αύγουστο, όταν η Φόρεστ είδε τον Τζο Γουόραλ να δέχεται κόκκινη κάρτα και ένα πέναλτι εις βάρος της στην ήττα με 3-2 στο «Όλντ Τράφορντ» τον Αύγουστο. Ζήτησαν επίσης εξηγήσεις - και έλαβαν μια συγγνώμη - όταν ο Γουίλι Μπολί είχε λανθασμένα δεχθεί κόκκινη κάρτα στην ήττα με 3-2 από την Μπόρνμουθ λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Τον Ιανουάριο, η Φόρεστ έθεσε ερωτήματα σχετικά με τη συμπεριφορά του επιθετικού της Μπρέντφορντ, Ιβάν Τόνεϊ, αφού του επέτρεψαν να μετακινήσει την μπάλα - και τον αφρό του σπρέϊ - πριν εκτελέσει ένα φάουλ από το οποίο και σκόραρε.

Όλα αυτά αποτέλεσαν αφορμή για την πρόσληψη του πρώην διαιτητή της Premier League και της FIFA Κλάτενμπεργκ, ο οποίος πιο πρόσφατα ήταν επικεφαλής της διαιτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Δεν τον έχω δει ακόμα. Αλλά αυτό που περιμένω είναι ότι κάποιος τόσο ειδικός και τόσο καλός, θα μας δώσει μια ξεκάθαρη άποψη και μια ξεκάθαρη γνώμη για το τι συμβαίνει», δήλωσε ο Νούνο. «Νομίζω ότι όλοι σε αυτή την αίθουσα το ζητούν αυτό. Για μένα, αναρωτιέμαι γιατί. Μπορώ να δεχτώ ότι ο διαιτητής δεν το είδε.

Αλλά όταν έχουμε VAR, όταν είναι τόσο προφανές, αυτό που περιμένω από τον Μαρκ είναι ότι θα είναι σε θέση να πει 'γι' αυτό ήταν προφανές'.

Θα έπρεπε να είχαμε ένα πέναλτι, ναι. Όταν κάτι είναι τόσο προφανές, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο εκτός από την αλήθεια. Για μένα είναι ένα πέναλτι. Ίσως ο διαιτητής να μην το είδε. Αλλά αν δεν το είδε, το VAR πρέπει να επέμβει και να κάνει κάτι.

Χρειάστηκαν δύο λεπτά για να το ελέγξουν. Αφού το δεις, αναρωτιέσαι "γιατί;". Σήμερα το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό. Αλλά αυτό δεν συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα (με τη Νιούκαστλ), όταν το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό».