Λίβερπουλ: Επιστρέφει στην Εθνική Βραζιλίας ο Ταφαρέλ

Ο προπονητής τερματοφυλάκων της Λίβερπουλ, Κλαούντιο Ταφαρέλ επιστρέφει στον ρόλο του στην Εθνική Βραζιλίας.

Λίβερπουλ: Επιστρέφει στην Εθνική Βραζιλίας ο Ταφαρέλ

Ο προπονητής τερματοφυλάκων της Λίβερπουλ, Κλαούντιο Ταφαρέλ, επιστρέφει στον ρόλο του στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας και θα συνδυάζει και τις δύο δουλειές σε σύλλογο και χώρα.

Ο Ταφαρέλ εντάχθηκε στο προπονητικό τιμ του Γιούργκεν Κλοπ τον Νοέμβριο του 2021, συνδυάζοντας αρχικά τον ρόλο του στη Λίβερπουλ με καθήκοντα στην εθνική ομάδα κατά την διάρκεια της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Έφυγε από τη θέση του στη Βραζιλία μετά την παραίτηση του ομοσπονδιακού προπονητή Τίτε μετά την αποχώρηση της ομάδας του από τα προημιτελικά του Κατάρ.

Ο 57χρονος θα επανέλθει στην δομή της εθνικής ομάδας, αφού του ζητήθηκε να επιστρέψει από τον πρόσφατα διορισμένο προπονητή της Βραζιλίας Ντοριβάλ Τζούνιορ. Θα ενταχθεί στο επιτελείο της ομάδας για να βοηθήσει την προετοιμασία ενόψει του Κόπα Αμέρικα του καλοκαιριού.

Ο Ταφαρέλ έχει στενούς δεσμούς με τον βασικό τερματοφύλακα της Λίβερπουλ και της Βραζιλίας, τον Άλισον, καθώς είχε διοριστεί για πρώτη φορά προπονητής τερματοφυλάκων της Βραζιλίας το 2014.

Η Λίβερπουλ προχώρησε στην πρόσληψή του μετά από σύσταση του Άλισον και τον έφερε στον σύλλογο για να εργαστεί δίπλα και να συμπληρώσει τον μακροχρόνιο Τζον Άχτερμπεργκ και τον βοηθό του Τζακ Ρόμπινσον.

«Θέλουμε πραγματικά να γίνουμε μια σωστή σχολή τερματοφυλάκων στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Κλοπ μετά την προσθήκη του Ταφαρέλ. «Θέλουμε να χτίσουμε τη δική μας φιλοσοφία στο τέρμα, γιατί όλοι συμφωνούμε ότι είναι ένα παιχνίδι από μόνο του».

Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994 κατέγραψε 101 συμμετοχές με την Βραζιλία κατά τη διάρκεια μιας καριέρας που τον είδε να κερδίζει τρόπαια σε επίπεδο συλλόγων με την Πάρμα, την Ατλέτικο Μινέιρο και τη Γαλατασαράι.