Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Η Ν. Αφρική απέκλεισε το Μαρόκο (2-0) - Γυρίζει ο Ελ Κααμπί

Η Ν. Αφρική έκανε την έκπληξη, νίκησε 2-0 το Μαρόκο και πήρε το εισιτήριο για τους «8» - Έπαιξε αλλαγή ο Ελ Κααμπί του Ολυμπιακού, επιστρέφει στην Ελλάδα. Έχασε πέναλτι ο Χακίμι (που κέρδισε ο Ελ Κααμπί), αποβλήθηκε ο Άμραμπατ. 

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Η Ν. Αφρική απέκλεισε το Μαρόκο (2-0) - Γυρίζει ο Ελ Κααμπί

Η Νότια Αφρική πήρε μεγάλη πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής επικρατώντας με 2-0 του Μαρόκου και θα παίξει το Σάββατο (3/2) με το Πράσινο Ακρωτήριο ώστε να διεκδικήσει περαιτέρω διάκριση.

Ο αποκλεισμός του Μαρόκου σημαίνει την επιστροφή του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στην Ελλάδα και στις υποχρεώσεις του με τον Ολυμπιακό, καθώς πλέον μπορεί να είναι διαθέσιμος και για το ντέρμπι της Κυριακής (4/2) με τον Παναθηναϊκό.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς γκολ, αλλά στο 57΄με γκολ του Μακγκοπά οι «μπαφάνα μπαφάνα» πήραν το προβάδισμα. Το Μαρόκο προσπάθησε για την ισοφάριση, έχοντας από το 70' και τον Ελ Κααμπί στο γήπεδο καθώς πέρασε αλλαγή, δίχως ωστόσο να τα καταφέρει. Στο 84' ο Ασράφ Χακίμι ήταν μοιραίος καθώς απέτυχε να ευστοχήσει σε εκτέλεση πέναλτι, το οποίο είχε κερδίσει ο Ελ Κααμπί! Και στις καθυστερήσεις ο Σοφιάν Άμραμπατ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Το δεύτερο γκολ για την ομάδα του Ούγκο Μπρόος πέτυχε στο 90'+5΄ο Μοκοένα για να κάνει ακόμη πιο πανηγυρική την πρόκριση της Ν. Αφρικής.