Τσάμπι Αλόνσο: «Πρέπει να μάθουμε να ανοίγουμε κλειστές άμυνες»

Ο Τσάμπι Αλόνσο επιμένει ότι η Λεβερκούζεν πρέπει να μάθει πώς να νικάει ομάδες που αμύνονται χαμηλά στο γήπεδο μετά το 0-0 με την Γκλάντμπαχ.

Τσάμπι Αλόνσο: «Πρέπει να μάθουμε να ανοίγουμε κλειστές άμυνες»

Η Λεβερκούζεν παραμένει δύο βαθμούς μακριά από την Μπάγερν Μονάχου στην κορυφή της βαθμολογίας της Bundesliga, αλλά θα είναι βαθιά απογοητευμένη για την απώλεια δύο βαθμών σε ένα παιχνίδι στο οποίο κυριάρχησε.

Η Λεβερκούζεν είχε τα δύο τρίτα της κατοχής και 29 σουτ προς την εστία, αλλά δεν μπόρεσε να ξεφύγει από το αδιέξοδο.

Η ισοπαλία έρχεται λίγες ώρες αφότου ο Ισπανός προπονητής απάντησε στις εικασίες που τον συνδέουν με την αντικατάσταση του Γιούργκεν Κλοπ ως αφεντικό της Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν.

Ο Αλόνσο χαίρει εκτίμησης στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, έχοντας αγωνιστεί 210 φορές για λογαριασμό του μεταξύ 2004 και 2009, αλλά επέμεινε ότι επί του παρόντος επικεντρώνεται μόνο στον τρέχοντα ρόλο του.

«Δεν ήμασταν αρκετά αποτελεσματικοί στην αντίπαλη περιοχή, αυτό είναι το μόνο πράγμα που μας έλειπε», δήλωσε ο Αλόνσο μετά τον αγώνα του Σαββάτου.

«Είναι κρίμα που δεν κερδίσαμε το ματς, γιατί εκτός από αυτό (το ότι δεν ήμασταν αποτελεσματικοί) αξίζαμε τη νίκη.

Είχαμε μεγάλο έλεγχο του παιχνιδιού και η Γκλάντμπαχ αμύνθηκε χαμηλά.

Θα αναλύσουμε την απόδοσή μας, γιατί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το παιχνίδι στο μέλλον για να μάθουμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα για να νικήσουμε ομάδες που αμύνονται έτσι βαθιά».

Ο Αλόνσο πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό για εμάς να παραμείνουμε θετικοί και να συνεχίσουμε την καλή μας ενέργεια.

Αυτή θα είναι η εστίασή μας τις επόμενες εβδομάδες».