Φούλαμ – Λίβερπουλ 1-1: Οι «κόκκινοι» στον τελικό του Λιγκ Καπ κόντρα στην Τσέλσι (highlights)

Η Λίβερπουλ αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τη Φούλαμ στη ρεβάνς του Λονδίνου, αλλά χάρη στη νίκη με 2-1 από το πρώτο ματς στο «Άνφιλντ» προκρίθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας, όπου θα αντιμετωπίσει πλέον την Τσέλσι στις 25 Φεβρουαρίου στο «Γουέμπλεϊ».

Φούλαμ – Λίβερπουλ 1-1: Οι «κόκκινοι» στον τελικό του Λιγκ Καπ κόντρα στην Τσέλσι (highlights)

Η Λίβερπουλ θα είναι η αντίπαλος της Τσέλσι στον φετινό τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας, που θα διεξαχθεί στις 25 Φεβρουαρίου στο «Γουέμπλεϊ». Οι «κόκκινοι» μετά τη νίκη τους με 2-1 επί της Φούλαμ στο «Άνφιλντ», στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 με τους «κότατζερς» στη ρεβάνς του Λονδίνου και θα διεκδικήσουν πλέον στον τελικό το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στην Αγγλία.

Ένα τρόπαιο που αν το κατακτήσουν θα είναι το δέκατο στην ιστορία τους και πρώτο μετά το 2022, όταν και πάλι είχαν αναμετρηθεί με την Τσέλσι στον τελικό και είχαν κερδίσει τους «μπλε» του Τόμας Τούχελ με 11-10 στα πέναλτι έπειτα από το 0-0 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης. Υπενθυμίζεται ότι οι «κόκκινοι» είναι και πολυνίκεις της διοργάνωσης με 9 κατακτήσεις.

Αντίθετα, η Φούλαμ όσο κι αν ήλπιζε φέτος στην παρουσία της σε τελικό του Λιγκ Καπ για πρώτη φορά στην ιστορία της, τελικά δεν τα κατάφερε. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα προσπάθησε και στα δύο παιχνίδια κόντρα στη Λίβερπουλ να κάνει την έκπληξη, ωστόσο το όνειρο των «κότατζερς» δεν έγινε τελικά πραγματικότητα.

Λίβερπουλ και Φούλαμ μπήκαν δυναμικά στο επαναληπτικό στο «Κρέιβεν Κότατζ», αλλά οι «κόκκινοι» ήταν τελικά αυτοί που κατάφεραν από πολύ νωρίς να βρουν τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα. Μόλις στο 11’ από βαθιά μπαλιά του Κουάνσα, ο Λουίς Ντίας μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και με δυνατό σουτ έκανε το 0-1, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους - παρά και τις προσπάθειες της Φούλαμ να «απαντήσει».

Στην επανάληψη, οι Λονδρέζοι κατάφεραν τελικά να φτάσουν στο 1-1 στο 77’ με το τέρμα που σημείωσε ο Ισά Ντιόπ από ασίστ του Γουίλσον και να ξαναμπούν στο κυνήγι της πρόκρισης. Ως το φινάλε όμως, δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην επίτευξη κι άλλων τερμάτων και το σφύριγμα του διαιτητή για τη λήξη βρήκε τη Λίβερπουλ να πανηγυρίζει την πρόκρισή της στον μεγάλο τελικό.

Το προφίλ των ημιτελικών του Λιγκ Καπ
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (9/1)
Μίντλεσμπρο – Τσέλσι 1-0

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (10/1)
Λίβερπουλ – Φούλαμ 2-1

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΛΗΠΤΙΚΟΙ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (23/1)
Τσέλσι – Μίντλεσμπρο 6-1

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (24/1)
Φούλαμ – Λίβερπουλ 1-1
(77’ Ντιόπ - 11’ Ντίας)