Σομποσλάι: «Θέλω να πετύχω κάτι στην Λίβερπουλ που θα είναι για πάντα»

Ο Ντόμινικ Σομποσλάι κάνει τους στόχους του στην Λίβερπουλ ξεκάθαρους σε δηλώσεις του. «Είμαι εδώ έξι μήνες, θέλω να μείνω εδώ αρκετό καιρό και να πετύχω πολλά πράγματα μέχρι να κάνω κάτι που θα είναι για πάντα», ανέφερε.

Σομποσλάι: «Θέλω να πετύχω κάτι στην Λίβερπουλ που θα είναι για πάντα»

Ο Ντόμινικ Σομποσλάι μίλησε για τους στόχους του στην Λίβερπουλ σε δηλώσεις του, εξερευνώντας τα τατουάζ των συμπαικτών του και τα νοήματα που κρύβονται πίσω από αυτά.

Δύο φορές κυπελλούχος Γερμανίας κατά την διάρκεια της θητείας του στην Λειψία, ο αρχηγός της Εθνικής Ουγγαρίας σκέφτεται να προσθέσει ένα αποτύπωμα αυτού του τροπαίου στη συλλογή τατουάζ του.

Και ο Σομποσλάι ελπίζει να αφήσει τέτοιο σημάδι σε όλη τη μελλοντική του καριέρα με τους «κόκκινους», ώστε μια μέρα να βρεθεί αντιμέτωπος με μια παρόμοια ευχάριστη απόφαση σχετικά με την χάραξη τροπαίων στο δέρμα του.

«Ένα τρόπαιο, αυτό είναι το ζητούμενο», δήλωσε σχετικά με την προοπτική να κάνει ένα τατουάζ που θα αντιπροσωπεύει τη νέα του σχέση με τον σύλλογο.

«Σκεφτόμουν [για] πολύ καιρό να πάρω το τρόπαιο του κυπέλλου Γερμανίας από την εποχή που έπαιζα στη Λειψία, επειδή το κέρδισα δύο φορές και ήμουν εκεί όταν το κέρδισαν [για] πρώτη φορά στην ιστορία τους. Ακόμα το σκέφτομαι, αλλά ακόμα και αν [κερδίσω] περισσότερα, πιθανώς ίσως το κάνω. Θα το δούμε.

Χρειάζομαι περισσότερο χρόνο. Είμαι εδώ για έξι μήνες, θέλω να είμαι εδώ αρκετά καιρό και να πετύχω πολλά πράγματα μέχρι να κάνω κάτι που θα είναι για πάντα».

Ο διεθνής μέσος συνεχίζει: «Είναι μόνο η αρχή ελπίζω. Θέλω να είμαι εδώ όσο περισσότερο μπορώ και να κάνω το καλύτερο δυνατό και να κερδίσω όσα περισσότερα τρόπαια μπορώ.

Όπως βλέπουμε τώρα αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε στη μέση της σεζόν, οπότε τώρα ξεκινάει ακόμα περισσότερο. Είμαστε στην κορυφή του πίνακα και θέλουμε να είμαστε εκεί στο τέλος του πρωταθλήματος».

Ο Σομποσλάι ήταν βασικός στυλοβάτης της αρχικής ενδεκάδας του Γιούργκεν Κλοπ στο μεγαλύτερο μέρος της πρώτης του σεζόν με τον σύλλογο, έχοντας 26 συμμετοχές και σκοράροντας τέσσερα γκολ μέχρι στιγμής.

Παρόλο που η θητεία του στο Άνφιλντ βρίσκεται ακόμη σε σχετικά πρώιμο στάδιο, η δύναμη της σύνδεσης με τους οπαδούς είναι ήδη έντονα αισθητή.

«Είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο», λέει. «Οι άνθρωποι, το πόσο αγαπούν τον σύλλογο είναι εκπληκτικό, μας δείχνουν πάντα υποστήριξη.

Φυσικά, μερικές φορές δεν λειτουργεί τόσο καλά [στο γήπεδο], αλλά πάντα δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Δεν το κάνουμε άσχημα επειδή το θέλουμε, είναι απλά αυτή η μέρα. Έχουμε και μερικές μέρες που δεν μπορούμε να κάνουμε το 100% και ακόμα και αν κάνεις το 100% ίσως να μην είναι αρκετό.

Αλλά αυτό είναι το θέμα: [είναι] ακόμα εκεί, απολαμβάνουν και [είμαι] χαρούμενος που έχω τέτοιους οπαδούς».

Τα τατουάζ του Σομποσλάι βρίσκονται ως επί το πλείστον στο αριστερό του χέρι και αγγίζουν γνωστά θέματα της οικογένειας και του ποδοσφαίρου.

Η συλλογή ξεκίνησε όταν ήταν περίπου 15 ετών - με την πρώτη καταχώρηση να είναι το αποτέλεσμα ενός αθλητικού στοιχήματος εναντίον του πατέρα του, Σολτ.

«Ήταν μια συμφωνία με τον πατέρα μου. Ήταν ένα στοίχημα - κάτι με το ποδόσφαιρο και το κέρδισα και μπορούσα να κάνω [ένα τατουάζ]. Οπότε δεν ήταν κάτι ύπουλο», εξηγεί.

«Ήμουν σίγουρος γι' αυτό. Και για τα άλλα [έκτοτε] επίσης. Ποτέ δεν είπα ότι εύχομαι να μην το έκανα ποτέ. Είναι εκεί, είναι μαζί μου [για] κάποιο λόγο, επίσης επειδή μου άρεσε ή με έφερε κάπως σε αυτό το σημείο. Ελπίζω να έρθουν ακόμα περισσότερα».

Το μελάνι του σώματός του περιλαμβάνει ένα απόσπασμα εμπνευσμένο από τον θρύλο της Λίβερπουλ, τον Στίβεν Τζέραρντ, και φράσεις κινήτρων όπως «ποτέ μην τα παρατάς» και «τα σπουδαία πράγματα χρειάζονται χρόνο».

Βρίσκονται μαζί με τις ημερομηνίες γέννησης των γονιών του και ένα σχέδιο ρολογιού που αντιπροσωπεύει τα γενέθλια της μικρότερης αδελφής του.

«Απλώς μου άρεσαν από τότε που ήμουν παιδί», λέει ο Σομποσλάι για τα τατουάζ. «Ο πατέρας μου έχει επίσης μερικά, το ίδιο και η μητέρα μου. Η μαμά μου έχει μικρά: όπως το όνομά μου και το όνομα της αδελφής μου. Ο μπαμπάς μου έχει μερικά. Έτσι, μου άρεσαν από την αρχή.

Η οικογένεια είναι πάντα εκεί, δεν έχει σημασία πώς πάει, θα είναι πάντα εκεί. Με μένα είναι κάπως έτσι. Πιθανόν να έχεις περισσότερους ανθρώπους που εμπιστεύεσαι ή που πιστεύεις ότι θα είναι εκεί στις κακές στιγμές, ακόμα και στις καλές, αλλά τρία άτομα είναι σίγουρα.

Η αδελφή μου είναι επτά ετών, άρα είναι ακόμα πολύ, πολύ μικρή, αλλά πιθανότατα αν έχω κάποια προβλήματα, θα είναι κι αυτή εκεί, ακόμα κι αν δεν μπορεί να βοηθήσει. Και η μαμά μου και ο μπαμπάς μου. Και φυσικά έχεις και άλλα μέλη της οικογένειας ή αυτούς που αναζητάς και τους οποίους μπορείς να εμπιστευτείς 100 τοις εκατό.

Αλλά ο μόνος που εμπιστεύομαι πραγματικά 100 τοις εκατό είναι η μαμά και ο μπαμπάς μου».