Λίβερπουλ: Επιστρέφει ο Σαλάχ

Ο Γιούργκεν Κλοπ περιμένει από την αιγυπτιακή ομοσπονδία να αποδεσμεύσει τον Μοχάμεντ Σαλάχ για να κάνει την αποθεραπεία του με την Λίβερπουλ

Λίβερπουλ: Επιστρέφει ο Σαλάχ

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ ζήτησε από την αιγυπτιακή ποδοσφαιρική ομοσπονδία να στείλει τον Μοχάμεντ Σαλάχ πίσω από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής (AFCON) για να υποβληθεί σε θεραπεία για τον μυϊκό του τραυματισμό.

Ο Σαλάχ θα χάσει το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου της Αιγύπτου εναντίον του Πράσινου Ακρωτηρίου και δεν αναμένεται να είναι έτοιμος το νωρίτερο μέχρι την προημιτελική φάση, αφού αποχώρησε κουτσαίνοντας από την ισοπαλία 2-2 με την Γκάνα την Πέμπτη.

Δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση, αλλά ο Κλοπ λέει ότι «έχει νόημα» να επιστρέψει ο Σαλάχ στο Λίβερπουλ για θεραπεία, προσθέτοντας ότι θα είναι ευτυχής για τον Αιγύπτιο επιθετικό να επιστρέψει στα καθήκοντά του στην AFCON «αν είναι έτοιμος πριν από τον τελικό».

«Αυτό είναι το σχέδιο», δήλωσε ο Κλοπ μετά τη νίκη της Λίβερπουλ με 4-0 εκτός έδρας επί της Μπόρνμουθ.«Αν αυτό έχει ήδη αποφασιστεί 100%, δεν ξέρω. Αλλά αυτό είναι το σχέδιο. Νομίζω ότι μάλλον όλοι βλέπουν ότι είναι λογικό να κάνει την αποκατάσταση μαζί μας ή με τους δικούς μας ανθρώπους.

Αυτό είναι το σχέδιο. Αλλά αν είναι ήδη ειλημμένη απόφαση, δεν ξέρω».

Ο Κλοπ δήλωσε ότι το ιατρικό επιτελείο της Λίβερπουλ είναι σε επαφή με τον Σαλάχ και ότι περιμένει να επιστρέψει ο παίκτης από την Ακτή Ελεφαντοστού. Δεν είναι ακόμη σαφές αν η αιγυπτιακή ομοσπονδία συμφωνεί με τον προπονητή της Λίβερπουλ.

Όταν ρωτήθηκε αν θα ήταν ακόμα χαρούμενος να παίξει ο Σαλάχ αργότερα στο τουρνουά, αν ο τραυματισμός ξεκαθαρίσει, ο Κλοπ είπε: «Αν η Αίγυπτος προκριθεί στον τελικό και είναι έτοιμος πριν από τον τελικό, τότε μάλλον ναι. Γιατί όχι; Αυτό είναι ξεκάθαρο».

Η αιγυπτιακή ομοσπονδία επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι ο Σαλάχ είχε υποστεί μυϊκό τραυματισμό ενώ βρισκόταν σε διεθνή αποστολή για τη χώρα του.