Κλοπ: «Άδικη η κριτική στον Χέντερσον»

Ο Γιούργκεν Κλοπ πιστεύει ότι ο Τζόρνταν Χέντερσον έχει επικριθεί άδικα, καθώς υποστήριξε τον πρώην αρχηγό της Λίβερπουλ να ευδοκιμήσει στον Άγιαξ.

Κλοπ: «Άδικη η κριτική στον Χέντερσον»

Ο Τζόρνταν Χέντερσον ολοκλήρωσε την μετακίνησή του στον Άγιαξ την Πέμπτη, αφού ήρθε σε συμφωνία με την Αλ Ετιφάκ για την λύση του συμβολαίου του, μόλις έξι μήνες μετά τη σφράγιση της αμφιλεγόμενης μεταγραφής του στην Σαουδική Αραβία.

«Δεν του μίλησα ακόμα, αλλά είμαι χαρούμενος γι' αυτόν γιατί φαίνεται ότι είναι χαρούμενος και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα», δήλωσε ο Γιούργκεν Κλοπ.

«Ο κόσμος είναι πολύ επικριτικός με τον Χέντο και την κίνηση, πρώτα εκεί και τώρα που επιστρέφει. Δεν ξέρω πώς τολμάμε να κρίνουμε πάντα αυτά τα πράγματα.

Έχουμε μία ζωή και πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις. Μερικές φορές οι αποφάσεις μας είναι τέλειες εξ αρχής και μερικές φορές αισθάνεσαι διαφορετικά αφού τις έχεις πάρει.

Μίλησα μαζί του και το 99% όσων συνέβησαν ποδοσφαιρικά εκεί ήταν απολύτως εντάξει. Ήταν η αρχή για κάτι με πολλά πράγματα να εξελίσσονται στο μέλλον. Δεν ήταν ποτέ επικριτικός.

Αλλά στη συνέχεια σκέφτηκε ότι ήταν καλύτερο για εκείνον και την οικογένειά του να επιστρέψει στην Ευρώπη και τώρα βρίσκεται στον Άγιαξ - έναν συγκλονιστικό σύλλογο σε μια δύσκολη στιγμή».

Ο Κλοπ είναι πεπεισμένος ότι οι νεαροί στην ομάδα του Τζον φαν'τ Σίπ θα επωφεληθούν σημαντικά από την συνεργασία με τον Χέντερσον.

«Ο Άγιαξ έπαιζε πάντα το καλύτερο ποδόσφαιρο εκεί όταν συνδύαζε το πραγματικό του ταλέντο με λίγη εμπειρία, κάτι που είναι η δουλειά του Χέντο», πρόσθεσε. «Από την πέμπτη θέση στην Ολλανδία, μπορούν να κάνουν βήματα. Θα είναι μια εμπειρία.

Μόνο στην Αγγλία ο κόσμος σκέφτεται 'γιατί πάνε στο εξωτερικό; Όλοι οι άνθρωποι σε άλλες χώρες θέλουν να έρθουν στην Αγγλία. Όσο όμορφη κι αν είναι αυτή η χώρα, θέλουν να κάνουν διεθνείς εμπειρίες.

Τώρα θα πάει στην Ολλανδία όπου μπορεί να απολαύσει ξανά το ποδόσφαιρο και η οικογένεια θα το λατρέψει γιατί η πόλη είναι εξαιρετική. Σίγουρα θα μιλήσω μαζί του, αλλά αυτές τις λίγες μέρες σκέφτηκα ότι είχε πιο σημαντικά πράγματα να κάνει».