Νάπολι – Φιορεντίνα 3-0: Στον τελικό του Σούπερ Κόπα οι «γαλάζιοι»

Η Νάπολι επικράτησε της Φιορεντίνα (3-0) και πέρασε στον τελικό του Σούπερ Κόπα Ιταλίας, που διεξάγεται στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας

Νάπολι – Φιορεντίνα 3-0: Στον τελικό του Σούπερ Κόπα οι «γαλάζιοι»

Χάρη στα εκατομμύρια ευρώ που μοιράζουν οι Σαουδάραβες διοργανωτές, το φετινό Σούπερ Κόπα Ιταλίας διεξάγεται στο Ριάντ και με νέο «φορμάτ», σαν φάιναλ φορ. Στα πλαίσια αυτά, η περσινή πρωταθλήτρια Νάπολι αντιμετώπισε τον πρώτο ημιτελικό της περσινή φιναλίστ του Κυπέλλου Φιορεντίνα και επικράτησε με 3-0.

Έτσι, οι γαλάζιοι πέρασαν στον τελικό όπου θα αντιμετωπίζουν και πάλι στο γήπεδο «Κινγκ Σαούντ» την επόμενη Δευτέρα (22/1), την νικήτρια του ζευγαριού Ίντερ-Λάτσιο. Πολύ πιο δύσκολη ήταν η επικράτηση των Ναπολιτάνων από ότι δείχνει το τελικό σκορ, καθώς οι «βιόλα» είχαν διπλάσιες ευκαιρίες, αλλά και χαμένο πέναλτι στο 45’ με τον Τζόναθαν Ικονέ.

Αντίθετα, η Νάπολι ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική στις δικές της τελικές προσπάθειες. Άνοιξε το σκορ με τον Τζοβάνι Σιμεόνε στο 21’ και όταν ο αντίπαλος πέρασε μαζικά στην επίθεση για την ισοφάριση, «χτύπησε» ακόμα δύο φορές με τον Αλέσιο Ζερμπίν (84’, 86’).