Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τρεις οπαδοί συνελήφθησαν για εμετικά συνθήματα σχετικά με το Χίλσμπορο

Τρεις οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνελήφθησαν για εμετικά συνθήματα σχετικά με την τραγωδία του Χίλσμπορο πριν από τον αγώνα της Premier League με την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ τον περασμένο μήνα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τρεις οπαδοί συνελήφθησαν για εμετικά συνθήματα σχετικά με το Χίλσμπορο

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τον αγώνα της Premier League της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Λίβερπουλ στις 17 Δεκεμβρίου, καθώς πλησίαζαν στο γήπεδο.

Δύο άνδρες από το Somerset, ηλικίας 21 και 20 ετών, και ένας 25χρονος από το Gloucestershire συνελήφθησαν από την αστυνομία του Merseyside βάσει του νόμου περί δημόσιας τάξης σε σχέση με τα συνθήματα για τις τραγωδίες.

Αφέθηκαν ελεύθεροι στο πλαίσιο της έρευνας και αναμένουν απόφαση για την απαγγελία κατηγοριών.

Ο επικεφαλής επιθεωρητής Μαρκ Γουίγκινς δήλωσε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τρία άτομα συνελήφθησαν σε σχέση με προσβλητική συμπεριφορά. Οι ενέργειές τους δεν αντανακλούσαν τη συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών και των δύο συλλόγων.

Είναι ζωτικής σημασίας όποιος γίνεται μάρτυρας τέτοιων παραβάσεων να τις αναφέρει αμέσως στους φροντιστές ή στην αστυνομία, ώστε να μπορέσουμε να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα».

Ένας τέταρτος άνδρας, ένας 20χρονος από το Solihull των West Midlands, συνελήφθη ως ύποπτος για πρόκληση εγκληματικών ζημιών μετά τη θραύση μιας τηλεόρασης στο διάδρομο της εξέδρας στο εκτός έδρας τμήμα του Άνφιλντ.