Κόλο Τουρέ: «Ακόμα και οι αναπληρωματικοί αγαπούν τον Κλοπ γιατί τους σέβεται και τους στηρίζει»

Ο Κόλο Τουρέ μοιράστηκε πληροφορίες σχετικά με την προσέγγιση του Γιούργκεν Κλοπ στη διαχείριση και τον τρόπο με τον οποίο εξάγει το καλύτερο από τους παίκτες του.

Κόλο Τουρέ: «Ακόμα και οι αναπληρωματικοί αγαπούν τον Κλοπ γιατί τους σέβεται και τους στηρίζει»

Ο Κόλο Τουρέ ήταν μια έμπειρη φιγούρα στην ομάδα της Λίβερπουλ όταν ο Γιούργκεν Κλοπ ανέλαβε τον πάγκο του Άνφιλντ τον Οκτώβριο του 2015.

Ο αντίκτυπος του προπονητή ήταν άμεσος, σύμφωνα με τον Τουρέ, καθώς εφάρμοσε το σχέδιό του για να βάλει την ομάδα και τον σύλλογο ξανά σε τροχιά επιτυχίας.

Αναβιώνοντας εκείνη την περίοδο, ο Τουρέ είπε: «Νομίζω ότι ο τρόπος που διοικεί ο Γιούργκεν, διοικεί τις ομάδες με πολλή ενέργεια.

Θέλει οι παίκτες να δουλεύουν και να δουλεύουν πολύ σκληρά, να τρέχουν πολύ, πολύ σκληρά. Η πρώτη σεζόν ήταν πολύ, πολύ δύσκολη για τους περισσότερους παίκτες - συμπεριλαμβανομένου και εμού - επειδή κάθε προπόνηση ήταν υψηλής έντασης.

Μου άρεσε πολύ ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόταν τους παίκτες ατομικά. Ακόμα και οι παίκτες που δεν ξεκινούν το παιχνίδι, τον αγαπούσαν γιατί τους έδινε τον σεβασμό, τους έδινε την υποστήριξη».

Οι «κόκκινοι» έφτασαν στους τελικούς του League Cup και του UEFA Europa League κατά την πρώτη σεζόν του Κλοπ, αν και και οι δύο τελείωσαν με απογοήτευση.

Ο Τουρέ, ο οποίος είχε 71 συμμετοχές για τον σύλλογο μεταξύ 2013 και 2016 αφού έφτασε με ελεύθερη μεταγραφή, θυμάται τον μοναδικό τρόπο του Γερμανού προπονητή να κάνει την ομάδα του να ξεπεράσει την απογοήτευση.

Ο 42χρονος συνέχισε: «Αφού χάσαμε το Europa League, ήμασταν όλοι πολύ στεναχωρημένοι, χάνοντας από τη Σεβίλλη, αλλά μετά το παιχνίδι ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε, νομίζω ότι αυτή ήταν η στιγμή-κλειδί.

Κάναμε ένα πάρτι μετά το παιχνίδι. Κανείς δεν ήθελε να κάνει τίποτα γιατί ήμασταν όλοι πεσμένοι. Κάποια στιγμή τον είδαμε όλοι στην πίστα, άρχισε να χορεύει και πήγε στον καθένα μας για να μας φέρει στην πίστα να χορέψουμε.

Η νοοτροπία αυτού του τύπου αφορά μόνο το επόμενο παιχνίδι, αφορά μόνο την επόμενη πρόκληση. Εφόσον δίνεις τα πάντα, πάντα θα σε στηρίζει, πάντα θα σου δίνει την υποστήριξη. Για μένα αυτό ήταν απίστευτο. Ήταν τόσο θετικός άνθρωπος.

Όπως ξέρετε, το ποδόσφαιρο είναι τόσο σκληρό και περνάς δύσκολες στιγμές. Απλά πρέπει να σκέφτεσαι την επόμενη μέρα».