Λίβερπουλ: Εξαίρει το βάθος του ρόστερ ο Κέρτις Τζόουνς

Ο Κέρτις Τζόουνς πιστεύει ότι η δύναμη του ρόστερ της Λίβερπουλ φάνηκε και πάλι, καθώς η Φούλαμ ηττήθηκε με 2-1 στον πρώτο αγώνα για τα ημιτελικά του Carabao Cup.

Λίβερπουλ: Εξαίρει το βάθος του ρόστερ ο Κέρτις Τζόουνς

Οι «κόκκινοι» ανέκαμψαν από το 0-1 που έκανε στο 19ο λεπτό ο Γουίλιαν στο Άνφιλντ και τελικά απέκτησαν ένα ισχνό προβάδισμα στον ημιτελικό χάρη στα γρήγορα γκολ των Κέρτις Τζόουνς και Κόντι Χάκπο στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Χάκπο σφράγισε την ανατροπή μετά την είσοδό του από τον πάγκο και το βολέ του Ολλανδού στο φινάλε προήλθε από την έμπνευση ενός άλλου αναπληρωματικού που εντυπωσίασε, του Ντάργουιν Νούνιες.

«Ο Κόντι, μπήκε, σκόραρε, ο Ντάργουιν μπήκε και άλλαξε όλο το παιχνίδι», δήλωσε ο Τζόουνς.

«Το βλέπετε τώρα με όλη την ομάδα: δεν έχει σημασία ποιος ξεκινάει και ποιος έρχεται από τον πάγκο, τα παιδιά είναι εκεί και τα δίνουν όλα για την ομάδα.

Υπήρχαν παιχνίδια που ήμασταν πίσω στο σκορ και τα παιδιά που μπήκαν στο παιχνίδι έβαλαν τα γκολ και μας βοηθούσαν να κερδίσουμε. Ελπίζω λοιπόν να συνεχιστεί αυτό».

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν πολύ βελτιωμένη μετά το ημίχρονο, αλλά έπρεπε να παραμείνει υπομονετική στην προσπάθειά της να κάμψει την αντίσταση της Φούλαμ.

Ο Τζόουνς συνέχισε: «Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, είχαμε όλη την μπάλα αλλά δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε, οπότε στο ημίχρονο μιλήσαμε για το "Κοιτάξτε παιδιά, έχουμε όλη την μπάλα αλλά πρέπει να βάλουμε γκολ" και αυτό κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο.

Αν δείτε το ρόστερ μας, έχουμε μια ομάδα γεμάτη από παιδιά που έχουν άνεση στην μπάλα, οπότε έχουμε τον σεβασμό των ομάδων. Δεν θέλουν να έρθουν και να πιέσουν γιατί ξέρουν ότι θα παίξουμε μέσα από [αυτούς], οπότε είναι ένα από αυτά.

Αντιμετωπίζουμε τώρα ομάδες που αμύνονται χαμηλά στο γήπεδο, αλλά η ποιότητα υπάρχει, τα παιδιά που μπήκαν, άλλαξαν το παιχνίδι, οπότε ευτυχισμένες μέρες».

Το γκολ του Άγγλου μέσου βοηθήθηκε από μια κόντρα που μπέρδεψε τον τερματοφύλακα της Φούλαμ, Μπερντ Λένο, αλλά αυτό δεν αφαίρεσε τη λάμψη από το τέταρτο φετινό του γκολ, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στον ημιτελικό.

«Είναι ένα από αυτά τα πράγματα, που πάντα έλεγα [και] είμαι στην ομάδα τώρα αρκετό καιρό και παίζω πολλά παιχνίδια τώρα, οπότε το θέμα είναι να σκοράρω γκολ και να βοηθάω την ομάδα τώρα».

Οι πρωτοπόροι της Premier League θα επισκεφθούν το Κρέιβεν Κότατζ στις 24 Ιανουαρίου επιδιώκοντας να εξασφαλίσουν μια θέση στον τελικό του επόμενου μήνα στο Γουέμπλεϊ και ο Τζόουνς δεν θεωρεί τίποτα δεδομένο.

Ο ίδιος δήλωσε: «Ναι, [υπάρχει] ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου, αλλά υπάρχει το δεύτερο σκέλος του ημιτελικού, οπότε αυτό είναι το σημαντικό».