Σύλληψη 5 Bad Blue Boys εμπλεκόμενων στη δολοφονία Κατσούρη, γιατί ξυλοκόπησαν 15χρονους Σέρβους!

 Συνελήφθησαν πέντε μέλη των Bad Blue Boys που εμπλέκονται στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, επειδή ξυλοκόπησαν 15χρονους Σέρβους στο Βούκοβαρ.

Σύλληψη 5 Bad Blue Boys εμπλεκόμενων στη δολοφονία Κατσούρη, γιατί ξυλοκόπησαν 15χρονους Σέρβους!

Από τις Ελληνικές φυλακές σε εκείνες της χώρας τους μεταφέρθηκαν πέντε οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και της οργάνωσης Βad Βlue Bοys, που εμπλέκονται στη δολοφονία του Μιχάλη Kατσουρή, για τον άγριο ξυλοδαρμό Σέρβων (και φίλων τους Κροατών) στο Βούκοβαρ.

Η αστυνομία στο Βούκοβαρ έχει μέχρι στιγμής συλλάβει πέντε άτομα για την επίθεση στους 15χρονους Σέρβους και στους τέσσερις Κροάτες φίλους τους στις 6 Ιανουαρίου .

Σε ανακοίνωση της αστυνομίας στην Κροατία αναφέρεται πως το συμβάν σημειώθηκε στις 22:25 το βράδυ του Σαββάτου, όταν οι Αρχές έλαβαν κλήση για άγρια συμπλοκή στο κέντρο της πόλης μεταξύ αρκετών ατόμων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα kurir.rs, δεν πρόκειται για μια απλή συμπλοκή αλλά για μια άγρια επίθεση οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ επειδή άκουσαν τα παιδιά να μιλάνε μεταξύ τους στα σέρβικα.

Ο Μ.Ν., πατέρας των διδύμων Σέρβων αγοριών ηλικίας 15χρονών, που τραυματίστηκαν περισσότερο σε αυτή την άγρια επίθεση, είπε «ότι έχει πληροφορίες ότι κάποιοι από τους δράστες συμμετείχαν επίσης στις ταραχές στην Αθήνα όταν σκοτώθηκε οπαδός της ΑΕΚ, και αυτό επιβεβαιώνεται. από τα ευρήματα της κροατικής λίστας Večernji, η οποία ανακοίνωσε ότι ένας από τους συλληφθέντες χούλιγκαν, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, κρατούνταν στην Ελλάδα».

Η σέρβικη εφημερίδα επικαλείται τις ίδιες πηγές και αναφέρει επίσης ότι «ένας άλλος δράστης πέρασε τέσσερις μήνες υπό ελληνική κράτηση πριν επιστρέψει στην Κροατία τον Δεκέμβριο».

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός Aντρέι Πλένκοβιτς δήλωσε επίσης την Τρίτη (10/01) ότι δεν αποκλείεται οι δράστες της επίθεσης στο Βούκοβαρ να είναι οπαδοί που συνελήφθησαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι.

«Εάν αυτές οι πληροφορίες είναι σωστές, εναπόκειται στην αστυνομία να την επαληθεύσει και να τις δημοσιεύσει» είπε ο Πλένκοβιτς.

Ο ίδιος καταδίκασε τον ξυλοδαρμό στο Βουκοβαρ και τον χαρακτήρισε ένα «φρικτό φαινόμενο».

Από την άλλη, το RTL αναφέρει ότι οι δράστες ήρθαν στην Ελλάδα για να πραγματοποιήσουν την δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια, ωστόσο, κατάφεραν να διαφύγουν και δεν συνελήφθησαν.