Coppa Italia: Πήρε το ντέρμπι και προκρίθηκε στα ημιτελικά η Λάτσιο, 1-0 την Ρόμα – Ντεμπούτο Μανδά

 Η Λάτσιο νίκησε 1-0 την Ρόμα με πέναλτι του Ζακάνι και εξασφάλισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Coppa Italia. Κράτησε το «μηδέν» στο ντεμπούτο του ο Χρήστος Μανδάς.

Coppa Italia: Πήρε το ντέρμπι και προκρίθηκε στα ημιτελικά η Λάτσιο, 1-0 την Ρόμα – Ντεμπούτο Μανδά

Θέση στα ημιτελικά του Coppa Italia έκλεισε η Λάτσιο, η οποία επικράτησε με 1-0 της Ρόμα στο γεμάτο Ολίμπικο με τον Χρήστο Μανδά να κάνει το ντεμπούτο του.

Οι γηπεδούχοι σκόραραν στο 51ο λεπτό με τον Ματία Ζακάνι να ευστοχεί από την λευκή βούλα σε πέναλτι που κέρδισε ο Καστεγιάνος.

Οι δύο ομάδες μάλιστα ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες αφού ο Πέδρο αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες σε δύο λεπτά (στο 90'+5' για καθυστέρηση και στο 90'+6' για διαμαρτυρία). Λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα έμειναν και οι «τζιαλορόσι» με παίκτη λιγότερο λόγω απευθείας κόκκινης στον Αζμούν.

Έτσι, οι «λατσιάλι» βρίσκονται στα ημιτελικά μαζί με την Φιορεντίνα και περιμένουν τις άλλες δύο ομάδες που θα συμπληρώσουν την τετράδα.

Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη για την Λάτσιο, η οποία επιβεβαίωσε την εξαιρετική φόρμα στην οποία βρίσκεται ενώ η Ρόμα έμεινε για δεύτερο ματς μακριά από την νίκη και μοιραία αποκλείστηκε από την συνέχεια του θεσμού.

Οι ενδεκάδες:

ΛΑΤΣΙΟ (Μ. Σάρι): Μανδάς – Λατσάρι (67' Πελεγκρίνι), Πάτριτς, Ρομανιόλι, Μάρουσιτς – Γκεντουζί, Κατάλντι (68' Ροβέλα), Βεσίνο – Άντερσον, Ζακάνι (68' Πέδρο), Καστεγιάνος (77' Ίσακσεν)

ΡΟΜΑ (Ζ. Μουρίνιο): Πατρίτσιο – Χούισεν (81' Μπελότι), Μαντσίνι, Κρίστενσεν – Ζαλέφσκι (58' Σπινατσόλα), Μποβέ (76' Ελ Σαράουι), Παρέδες, Κριστάντε, Κάρσντροπ (58' Αζμούν) – Ντιμπάλα, Λουκάκου

Το πανόραμα των προημιτελικών:

09/01: Φιορεντίνα-Μπολόνια 0-0 (5-4 πεν.)

10/01: Λάτσιο-Ρόμα 1-0

(51’ πεν. Ζακάνι)

22.00 Μίλαν-Αταλάντα

11/01, 22.00: Γιουβέντους-Φροζινόνε

Δείτε φωτογραφίες από την ατμόσφαιρα στο Ολίμπικο: