Άρσεναλ: Με εμφανίσεις κατά της νεανικής βίας κόντρα στην Λίβερπουλ

Η Άρσεναλ δεν θα φορέσει την παραδοσιακή κόκκινη εντός έδρας εμφάνισή της όταν θα αγωνιστεί σήμερα (7/1, 18.30) στο Emirates Stadium απέναντι στην Λίβερπουλ για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας.

Άρσεναλ: Με εμφανίσεις κατά της νεανικής βίας κόντρα στην Λίβερπουλ

Αντ' αυτού, η Άρσεναλ θα φορέσει μια ολόλευκη εμφάνιση για να υποστηρίξει την πρωτοβουλία "No More Red", η οποία επιδιώκει να κρατήσει τους νέους ασφαλείς από το έγκλημα με μαχαίρι και να παρέχει χώρους ασφαλείς από τη νεανική βία.

Αν και οι εμφανίσεις αυτές δεν θα είναι προς πώληση, η Άρσεναλ θα πουλήσει ένα μπλουζάκι No More Red, τα έσοδα από το οποίο θα διατεθούν σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Παράλληλα και η Λίβερπουλ θα ενισχύσει αυτήν την πρωτοβουλία και αντί να φορέσει την δική της κόκκινη εμφάνιση θα φορέσει την τρίτη της φανέλα, χρώματος μωβ.

Έχει ξαναφορέσει ολόλευκη φανέλα η Άρσεναλ;

Αυτή είναι η τρίτη φορά που η Άρσεναλ φοράει τις εν λόγω ολόλευκες εμφανίσεις, αν και είναι η πρώτη φορά που το κάνει εντός έδρας, όπου συνήθως φοράει τις κόκκινες φανέλες.

Οι άλλες δύο φορές ήταν στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας σε κάθε μία από τις δύο προηγούμενες σεζόν.

Για πρώτη φορά τις φόρεσε εναντίον της Νότινγκχαμ Φόρεστ στο City Ground στις 9 Ιανουαρίου 2022, πριν το κάνει ξανά την ίδια ημερομηνία ένα χρόνο αργότερα εναντίον της Όξφορντ Γιουνάιτεντ στο Kassam Stadium.

Είπαν...

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, μίλησε για τη σημασία της εκστρατείας την Παρασκευή, λέγοντας: «Νομίζω ότι είναι μια σπουδαία πρωτοβουλία από τον σύλλογο. Νομίζω ότι η παροχή υποστήριξης και η δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος με τη δύναμη και τη δυνατότητα που έχουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους και να μεταμορφώσουμε ορισμένες περιοχές του Λονδίνου.

Είναι μια εκστρατεία που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και έχει ήδη βοηθήσει πολλούς ανθρώπους και έχει τραβήξει μεγάλη προσοχή, οπότε αν μπορέσουμε να κάνουμε τους δρόμους πιο ασφαλείς γύρω από την πόλη μας, ειδικά για τους ανθρώπους με παιδιά, θα κοιμόμαστε καλύτερα».

Ο μέσος Ντέκλαν Ράις μίλησε επίσης στο BBC την Παρασκευή, λέγοντας: «Έχει να κάνει με την εκπαίδευση, έχει να κάνει με το να έχεις το σωστό δίκτυο υποστήριξης, είτε αυτό είναι στο σχολείο είτε ένας ασφαλής χώρος όπου μπορείς να πας και να μιλήσεις σε οποιονδήποτε, είναι τόσο σημαντικό (οι νέοι) να μπορούν να το έχουν αυτό».

Θα τις ξαναφορέσει φέτος;

Όχι, αλλά οι γυναίκες της Άρσεναλ θα φορέσουν τις φανέλες No More Red εναντίον της Γουότφορντ στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου γυναικών στο Meadow Park στις 14 Ιανουαρίου.