Premier League: Ο Μαυροπάνος και οι παίκτες που σκόραραν κόντρα σε πρώην ομάδες τους

Οι παίκτες που βρήκαν δίχτυα στην Premier League κόντρα σε πρώην ομάδες τους μέσα στον Δεκέμβρη, μετά και το τέρμα που σημείωσε ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος στο παιχνίδι της Γουέστ Χαμ με την Άρσεναλ.

Premier League: Ο Μαυροπάνος και οι παίκτες που σκόραραν κόντρα σε πρώην ομάδες τους

Η Γουέστ Χαμ έσπασε την περασμένη Πέμπτη (28/12) το εντός έδρας αήττητο της Άρσεναλ την φετινή Premier League και με το 2-0 στο «Έμιρεϊτς» για την 19η αγωνιστική υποχρέωσε τους «κανονιέρηδες» στην τρίτη τους φετινή ήττα στην κατηγορία και τους στέρησε την ευκαιρία να επιστρέψουν στην κορυφή του πρωταθλήματος. Σκόρερ του δεύτερου τέρματος των «σφυριών» ήταν ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, ο οποίος δεν πανηγύρισε το τέρμα που σημείωσε, αφού στο παρελθόν είχε φορέσει τη φανέλα της Άρσεναλ.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι μέσα στον Δεκέμβρη ο Έλληνας στόπερ της Γουέστ Χαμ δεν ήταν ο μοναδικός που σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του. Για την ακρίβεια ήταν… ο όγδοος, ενώ το γεγονός ότι επιτεύχθηκαν 10 γκολ από παίκτες κόντρα σε πρώην ομάδες τους μέσα σε έναν μήνα αγωνιστικής δράσης στην Premier League αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού.

Ας δούμε τους υπόλοιπους…

Την επομένη των Χριστουγέννων (26/12), στην «Boxing Day» της Αγγλίας, ο Κρις Γουντ πέτυχε χατ-τρικ για τη Νότιγχαμ Φόρεστ στη νίκη με 3-1 επί της Νιουκάστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», με τους «ξυλοκόπους» να επιστρέφουν έτσι στις επιτυχίες στο πρωτάθλημα μετά από επτά αρνητικά αποτελέσματα. Ο 32χρονος επιθετικός είχε αγωνιστεί στη Νιουκάστλ την περίοδο 2022/23, πριν τον πάρει η Φόρεστ αρχικά ως δανεικό και εν συνεχεία με κανονική μεταγραφή.

Ένα «deja vu» για τη Νιουκάστλ, καθώς μία αγωνιστική νωρίτερα (23/12) ένας άλλος πρώην παίκτης της, ο Άντρος Τάουνσεντ (2016) είχε πετύχει το «χρυσό» γκολ της Λούτον στο Μπέντφορντσαϊρ και είχε χαρίσει τη νίκη στους «καπελάδες» με 1-0.

Στις 23 Δεκεμβρίου επίσης, ο Ριτσάρλισον άνοιξε τον δρόμο στη νίκη της Τότεναμ (2-1) επί της Έβερτον, με την οποία ο Βραζιλιάνος επιθετικός έπαιξε από το 2018 ως το 2022 προτού μετακομίσει στα «σπιρούνια», ενώ μια μέρα νωρίτερα (22/12) ο Κάμερον Άρτσερ βρήκε δίχτυα στο «Βίλα Παρκ» του Μπέρτμιγχαμ στο 1-1 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με την Άστον Βίλα, από την οποία ο 22χρονος άσος είχε ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ένας ακόμα ποδοσφαιριστής στη λίστα είναι ο Νταν Μπερν της Νιουκάστλ, που είχε αγωνιστεί στη Φούλαμ την περίοδο 2011-2016 και σκόραρε για τις «καρακάξες» στο 3-0 στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» στις 16 του μηνός, για να πάμε και στον Μάικλ Κιν, ο οποίος άφησε την Μπέρνλι το 2017 για να μετακομίσει στην Έβερον και επίσης στις 16 Δεκεμβρίου βρήκε δίχτυα των 0-2 των «ζαχαρωτών» επί της ομάδας του Λάνκασαϊρ.

Τελευταίος στη λίστα είναι ο Λίβαϊ Κόλγουιλ, ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Μπράιτον με την μορφή δανεισμού από την Τσέλσι, πριν επιστρέψει το καλοκαίρι στους λονδρέζους. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στις 3 του Δεκέμβρη στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για την 14η αγωνιστική και ο 20χρονος στόπερ πέτυχε το δεύτερο γκολ στη νίκη των «μπλε» με 3-2.