Λίβερπουλ - Άρσεναλ 1-1: Η άτυχη και η πρώτη!

Η Λίβερπουλ άξιζε τη νίκη, αλλά η Άρσεναλ με το 1-1 στο Άνφιλντ παρέμεινε στην κορυφή της Premier League. Αγωνία για τον τραυματισμό του Τσιμίκα, δύο δοκάρια οι γηπεδούχοι που δεν πήραν καθαρό πέναλτι. 

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 1-1: Η άτυχη και η πρώτη!

Η Λίβερπουλ έκανε το παν για να νικήσει την Άρσεναλ και να περάσει στην κορυφή της Premier League αλλά με το 1-1 η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα παρέμεινε πρώτη με διαφορά ενός βαθμού. Πολύ άτυχος ο Κώστας Τσιμίκας που τραυματίστηκε σε σύγκρουση με τον προπονητή του, ενώ η Λίβερπουλ είχε δύο δοκάρια και δεν της δόθηκε ένα πέναλτι.

Η Άρσεναλ αιφνιδίασε βρίσκοντας πολύ νωρίς γκολ από στατική φάση. Μόλις στο 4' από κόρνερ του Έντεγκαρντ ο Γκάμπριελ Μαγκαλιάες έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα και το γκολ μέτρησε μετά από εξέταση.

Η Λίβερπουλ αντέδρασε και δικαίως ζήτησε πέναλτι για χέρι του Έντεγκαρντ, βρίσκοντας την ισοφάριση στο 29' με τη γνωστή κίνηση και εκτέλεση του Μο Σαλάχ έπειτα από προσπάθεια του Αλεξάντερ Άρνολντ.

Λίγο αργότερα η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Κώστα Τσιμίκα που έπεσε πάνω στον... Γιούργκεν Κλοπ και τραυματίστηκε στον ώμο, ενώ διακομίστηκε αμέσως σε νοσοκομείο ώστε να διαπιστωθεί πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα στην κλείδα.

Η Λίβερπουλ ήταν ανώτερη και κυνήγησε τη νίκη, συνεχίζοντας να είναι άτυχη. Είχε νέο τραυματισμό (του Ντίας) και εν συνεχεία δύο δοκάρια. στο 71' με τον Έλιοτ και στο 73' με τον Αλεξάντερ Άρνολντ!

Οι εκατέρωθεν προσπάθειες στη συνέχεια δεν είχαν αποτέλεσμα και το ντέρμπι έληξε ισόπαλο με τα χαμόγελα για τους Λονδρέζους.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας (35’ λ.τ. Γκόμες), Σομποσλάι, Έντο, Τζόουνς (68' Χράφενμπερχ), Χάκπο (68' Νούνιες), Σαλάχ, Ντίας (68' λ.τ. Έλιοτ)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Μαγκαλιάες, Ζιντσένκο, Όντεγκαρντ, Ράις, Χάβερτς, Μαρτινέλι (68' Τροσάρ), Σακά, Ζεσούς (77' Ενκετιά)

ΤO ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ 18ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ (21/12)

Κρίσταλ Πάλας - Μπράιτον 1-1

(45+1’ Αγιού - 82’ Ουέλμπεκ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (22/12)

Άστον Βίλα - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-1

(90+7’ Ζανιόλο - 87’ Άρτσερ)

ΣΑΒΒΑΤΟ (23/12)

Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0

(72’ Μπόουεν, 78’ Κούντους)

Φούλαμ - Μπέρνλι 0-2

(47’ Όντομπερτ, 66’ Μπεργκ)

Λούτον - Νιούκαστλ 1-0

(25’ Τάουνσεντ)

Νότιγχαμ - Μπόρνμουθ 2-3

(47’ Ελάνγκα, 74’ Γουντ – 51’, 58’ ,90’+4’ Σολάνκε)

Τότεναμ - Έβερτον 2-1

(9’ Ριτσάρλισον, 18’ Σον – 82’ Γκόμες)

Λίβερπουλ – Άρσεναλ 1-1

(29’ Σαλάχ - 4’ Γκάμπριελ Μαγκαλιάες)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ