Λούτον: Αμφίβολο το μέλλον του Λόκιερ

Ο προπονητής της Λούτον, Ρομπ Έντουαρντς δεν είναι σίγουρος για το μέλλον του Τομ Λόκιερ στην ομάδα μετά την τοποθέτηση απινιδωτή.

Λούτον: Αμφίβολο το μέλλον του Λόκιερ

Ο προπονητής της Λούτον Τάουν, Ρομπ Έντουαρντς δήλωσε ότι είναι «πολύ νωρίς για να πει κανείς» σχετικά με το μέλλον του Τομ Λόκιερ μετά την τοποθέτηση εμφυτεύσιμου καρδιομετατροπέα (ICD) στον αρχηγό της Λούτον Τάουν έπειτα από την καρδιακή ανακοπή που υπέστη.

Ο Λόκιερ, 29 ετών, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο την Τετάρτη (20/12) μετά την καρδιακή ανακοπή που υπέστη στον αγώνα της Λούτον για την Premier League στο Μπόρνμουθ το περασμένο Σάββατο.

Στο 59ο λεπτό του αγώνα, ο Λόκιερ κατέρρευσε. Μεσολάβησαν δύο λεπτά μεταξύ της πτώσης του και της ανάνηψης του. Μετά από θεραπεία εντός του γηπέδου και βοήθεια μέσα στο Vitality Stadium, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η Λούτον δήλωσε αργότερα ότι ο Λόκιερ υπέστη καρδιακή ανακοπή. Μια ανακοίνωση του συλλόγου επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι επέστρεψε στο σπίτι του για να ξεκινήσει μια περίοδο αποκατάστασης.

Ο Λόκιερ είχε επίσης καταρρεύσει κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου της νίκης της Λούτον στον τελικό των πλέι-οφ της Championship εναντίον της Κόβεντρι τον Μάιο. Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι είχε υποστεί κολπική μαρμαρυγή, ένα ξεχωριστό θέμα από το περιστατικό του περασμένου Σαββάτου. Αυτό χαρακτηρίζεται από «ακανόνιστο και συχνά ασυνήθιστα γρήγορο καρδιακό ρυθμό», όπως περιγράφεται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

Ο Έντουαρντς είπε: «Δεν θα μπορέσω να εκφράσω όλα τα συναισθήματά μου. Διαισθάνθηκα ότι κάτι ήταν διαφορετικό αυτή τη φορά σε σχέση με τον Μάιο - τότε ήταν να σημάνουμε συναγερμό και να προσπαθήσουμε να καθαρίσουμε την περιοχή και να αφήσουμε τους γιατρούς να κάνουν τη δουλειά τους, και μιας και είμαι σε αυτό το θέμα, ουάου, δεν έκαναν τη δουλειά τους. Τον έσωσαν και πήραν κάθε απόφαση με πάταγο, με όλους να παρακολουθούν. Είναι ήρωες.

Δεν είναι η δεύτερη φορά που του συμβαίνει αυτό, τον Μάιο ήταν κολπική μαρμαρυγή, αυτή ήταν καρδιακή ανακοπή και είναι πολύ νωρίς για να πούμε το γιατί και το τι θα γίνει στο μέλλον.

Το θέμα είναι η ανάρρωσή του. Έκανε την επέμβαση τώρα με τον ICD που τοποθετήθηκε, το θέμα είναι η ανάρρωση και θα δούμε τι σημαίνει αυτό.

Ο μπαμπάς του περιέγραψε ότι χθες ήταν σαν να "είχε μια μάχη με μια αρκούδα". Είναι κουρασμένος, έχει σαφώς περάσει πολλά, ευτυχώς, αλλά τον φροντίζουν καλά στο σπίτι».

Ο αγώνας με την Μπόρνμουθ διακόπηκε -με το σκορ στο 1-1- λόγω του περιστατικού με τον Λόκιερ. Η Premier League επιβεβαίωσε έκτοτε ότι ο αγώνας θα επαναληφθεί πλήρως σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Εν τω μεταξύ, ο Έντουαρντς ευχαρίστησε την Μπόρνμουθ για τις προσπάθειές της να βοηθήσει να σωθεί η ζωή του Λόκιερ, λέγοντας ότι πιστεύει ότι η Λούτον θα έχει «έναν ιδιαίτερο δεσμό με αυτή την ποδοσφαιρική ομάδα στο μέλλον».

«Πρέπει να ευχαριστήσω όλους στην Μπόρνμουθ, τον Αντόνι (Ιραόλα), το προσωπικό του, τους ίδιους τους παίκτες και ένα ιδιαίτερο μήνυμα στον Φίλιπ Μπίλινγκ, τον Ντέιβιντ Μπρουκς και τον συνεργάτη του που γνωρίζουν καλά τον Τομ, είδαν την οικογένειά του στο νοσοκομείο και πραγματικά τους παρηγόρησαν».