Αρτέτα: «Θα πρέπει να υποφέρουμε στο Άνφιλντ»

Ο Μικέλ Αρτέτα προκάλεσε τους παίκτες της Άρσεναλ να μην αφήσουν το Άνφιλντ να τους επηρεάσει, καθώς θέλουν να τερματίσουν το σερί 11 ετών χωρίς νίκη στην έδρα της Λίβερπουλ.

Αρτέτα: «Θα πρέπει να υποφέρουμε στο Άνφιλντ»

Η Άρσεναλ προηγείται της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ με έναν βαθμό στο παιχνίδι του Σαββάτου, αλλά έχουν περάσει 12 σεζόν από τότε που κέρδισε εκεί.

Η ισοπαλία 2-2 τον Απρίλιο ήταν η αρχή της κατάρρευσης του τίτλου την περασμένη σεζόν, αλλά είχε τον έλεγχο των πρώτων 30 λεπτών και προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά, μέχρι που η κοκορομαχία του Γκρανίτ Τσάκα με τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ ξεσήκωσε το κοινό των γηπεδούχων.

«Ο Γκρανίτ το έκανε αυτό σε πολλά παιχνίδια και κερδίσαμε και κανείς δεν μιλάει γι' αυτό, οπότε μερικές φορές είναι πολύ απλοϊκό», δήλωσε ο Arteta.

«Υπάρχουν ορισμένα πράγματα προφανώς, τα οποία πρέπει να διαχειριστούμε καλύτερα και η συναισθηματική κατάσταση είναι κάτι που είναι κρίσιμο όταν παίζεις με μεγάλους αντιπάλους εκτός έδρας.

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν διαχειριστήκαμε πολύ καλά, ειδικά ο τρόπος που τους επιτρέψαμε να τρέξουν, τα οποία πρέπει να διορθώσουμε και να γίνουμε πολύ καλύτεροι, διότι όταν έχουν αυτή τη δυναμική και τον χώρο είναι μια πραγματικά επικίνδυνη ομάδα, αλλά είχαμε κάποιες μεγάλες, μεγάλες καταστάσεις μετά από αυτές τις στιγμές που θα μπορούσαμε να είχαμε σκοτώσει το παιχνίδι και δεν το κάναμε - όταν έχεις την ευκαιρία να το κάνεις αυτό, πρέπει να το κάνεις».

Ο Αρτέτα κάποτε προετοίμασε τους παίκτες του για το ταξίδι παίζοντας το You'll Never Walk Alone σε ηχεία στην προπόνηση και πέρυσι παρομοίασε την ατμόσφαιρα με «ζούγκλα».

Ο Κλοπ αυτή την εβδομάδα απηύθυνε έκκληση στους οπαδούς του να διασφαλίσουν ότι θα κάνουν την ζωή της Άρσεναλ δύσκολη με μια «καυτή» ατμόσφαιρα.

«Πρέπει να παίξεις καλύτερα από αυτούς. Θα φιμώσεις το κοινό αν είσαι κυρίαρχος και καλύτερος από αυτούς, όπως και σε οποιοδήποτε άλλο γήπεδο. Δεν υπάρχει καμία διαφορά.

Θα πρέπει να υποφέρουμε. Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να υποφέρεις και πώς περνάς αυτές τις στιγμές μαζί. Το πώς ξεπερνάς αυτές τις στιγμές είναι ένα μεγάλο πράγμα.

Πέρυσι περάσαμε αυτές τις στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο και δυσκολευτήκαμε να τις ξεπεράσουμε. Παρατάθηκαν για ένα διάστημα που ήταν πολύ μεγάλο και πρέπει να μπορείς να ανατρέψεις αυτές τις στιγμές και να επιστρέψεις στην κατάσταση του παιχνιδιού που θέλεις.

Το έχουμε κάνει στο Ολντ Τράφορντ, το έχουμε κάνει στο Στάμφορντ Μπριτζ και σε πολλά άλλα μέρη όπου δεν το έχουμε κάνει εδώ και χρόνια.

Αυτή είναι η επόμενη πρόκληση. Να πάμε εκεί και να κερδίσουμε. Αν θέλεις να είσαι στην κορυφή πρέπει να πας σε αυτά τα μέρη και να είσαι κυρίαρχος. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Από την τελευταία νίκη της Άρσεναλ στο Άνφιλντ με 2-0 το 2012, η Λίβερπουλ μετρά 7 νίκες ενώ τρία ματς έχουν λήξει ισόπαλα ενώ σε αυτό το διάστημα το επιμέρους σκορ είναι 34-12 υπέρ της ομάδας του Κλοπ.