Κλοπ: «Του αρέσει» η απόφαση για την Super League - αλλά επαναλαμβάνει την αντίθεσή του στην ιδέα

Ο προπονητής της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ λέει ότι «του αρέσει» η δικαστική απόφαση που λέει ότι το μπλοκάρισμα της Super League από την UEFA και τη FIFA ήταν παράνομο - αλλά επανέλαβε την αντίθεσή του στην πρόταση.

Κλοπ: «Του αρέσει» η απόφαση για την Super League - αλλά επαναλαμβάνει την αντίθεσή του στην ιδέα

Την Πέμπτη, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ΔΕΚ) αποφάσισε κατά της UEFA και της FIFA, οι οποίες είχαν προηγουμένως κινηθεί για να εμποδίσουν τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους να συμμετάσχουν στην προτεινόμενη Super League.

Έξι σύλλογοι της Premier League, συμπεριλαμβανομένης της Λίβερπουλ, είχαν δεσμευτεί να συμμετάσχουν στο αποσχισθέν πρωτάθλημα το 2021, προτού όλοι βγάλουν δημόσιες δηλώσεις και αποσυρθούν μετά από σοβαρές δημόσιες αντιδράσεις τις ημέρες που ακολούθησαν.

Μετά την ετυμηγορία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου την Πέμπτη, οι περισσότεροι από τους αγγλικούς συλλόγους - η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Σίτι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τότεναμ - εξέδωσαν δηλώσεις με τις οποίες την αναγνώρισαν και επανέλαβαν τις προηγούμενες αποσύρσεις τους. Στη συνέχεια, η Άρσεναλ εξέδωσε ανακοίνωση το πρωί της Παρασκευής, με την αντίστοιχη της Λίβερπουλ να έρχεται το μεσημέρι, λίγο πριν από τη συνέντευξη Τύπου του Κλοπ ενόψει της αναμέτρησης με την ομάδα του βόρειου Λονδίνου αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Η χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν αλλάζει την προηγούμενη θέση της Λίβερπουλ σχετικά με την προτεινόμενη ευρωπαϊκή Super League», αναφέρει η ανακοίνωση των «κόκκινων». «Η συμμετοχή μας έχει διακοπεί.

Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με άλλους συλλόγους μέσω της ECA και να συμμετέχουμε στις διοργανώσεις της UEFA».

Στη συνέχεια ο Κλοπ ρωτήθηκε για την Super League, κατά της οποίας τάχθηκε τόσο το 2019 όσο και το 2021, ενόψει του σαββατιάτικου ντέρμπι κορυφής στο Άνφιλντ με την Άρσεναλ (23/12, 19.30).

«Συμφωνώ 100% με αυτή τη δήλωση, αλλά μου αρέσει η ετυμηγορία ούτως ή άλλως», είπε. «Φαίνεται ότι επιτέλους καταλαβαίνουμε λίγο ότι η FIFA, η UEFA και οι άλλες Ομοσπονδίες δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.

Δημιουργώντας νέα, πρώτα πρέπει να μιλήσουμε για το μέλλον, βάζοντας διοργανώσεις με περισσότερα παιχνίδια και κανείς δεν έχει πραγματικό λόγο σε αυτό. Μου αρέσει που δεν μπορούν να κουνήσουν ή να μην κάνουν ακριβώς αυτό που θέλουν, αλλά η Super League, ίδια άποψη».

Σε άλλο σημείο, ο Κλοπ ενημέρωσε για την κατάσταση της φυσικής κατάστασης των Άντι Ρόμπερτσον, Ντιόγκο Ζότα και Αλέξις Μακ Άλιστερ ενόψει του αγώνα.

«Ο Άντι, κάθισα μαζί του αρκετά πολλή ώρα χθες και τα πάει αρκετά καλά». Πρόσθεσε ο Κλοπ. «Το πρόβλημα είναι ότι ο ώμος δεν είναι εκεί (ακόμα), το υπόλοιπο σώμα είναι μια χαρά, αλλά πρέπει να κάνουμε υπομονή λίγο ακόμα.

Μπορεί ήδη να κάνει όλη τη σωματική δουλειά, κάτι που τον ενοχλεί αρκετά, γιατί δεν επιτρέπεται η προπόνηση με μπάλα.

Σωματικά, όταν του επιτραπεί να πάει, όσον αφορά τον ώμο, νομίζω ότι είναι λίγος ο χρόνος μέχρι να επιστρέψει και όλοι ελπίζουμε ότι θα είναι τον Ιανουάριο, αλλά δεν ξέρω.

Ο Μάκα & ο Ντιόγκο πλησιάζουν όλο και περισσότερο αλλά δεν είναι έτοιμοι».