Κομπανί: «Ορόσημο ότι η Ρεμπέκα Γουέλτς έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής της Premier League»
Το γεγονός ότι η Ρεμπέκα Γουέλτς έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής της Premier League αποτελεί μια στιγμή ορόσημο για το ποδόσφαιρο, δήλωσε ο προπονητής της Μπέρνλι, Βενσάν Κομπανί.
Η Ρεμπέκα Γουέλτς έχει οριστεί για το ταξίδι της Μπέρνλι στη Φούλαμ στις 23 Δεκεμβρίου - η πρώτη φορά που μια γυναίκα θα διευθύνει έναν αγώνα κορυφαίας κατηγορίας στο ανδρικό ποδόσφαιρο στην Αγγλία.
«Είναι ένα ορόσημο», δήλωσε ο Κομπανί για τον ορισμό της Γουέλτς.
Ολυμπιακός: Η συμβολή του… Βαλμπουενά
«Νομίζω ότι θα είναι πολύ περήφανη που το έκανε η ίδια. Πολλές γυναίκες, γενικά, αλλά και μέσα στο παιχνίδι, ειδικά, θα το δουν αυτό ως έναν τρόπο να πετύχουν στο υψηλότερο επίπεδο».
Τον Νοέμβριο, η Γουέλτς έγραψε Ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που συμμετείχε στην Premier League ως διαιτητής, καθώς ήταν η τέταρτη διαιτητής στη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-0 επί της Φούλαμ στο Craven Cottage.
«Είμαι πάντα υπέρ κάθε είδους επέκτασης ούτως ή άλλως, επειδή απλώς διευρύνει τη δεξαμενή των ταλέντων και πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα ταλέντα, ώστε να έχουμε τους καλύτερους διαιτητές στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου», δήλωσε ο Κομπανί.
Η Γουέλτς είναι διαιτητής από το 2010 και διαιτήτευσε στο πρωτάθλημα ανδρών στις αρχές του τρέχοντος έτους, όντας η πρώτη γυναίκα που το έκανε.
Ο Σαμ Άλισον, εν τω μεταξύ, θα γίνει ο πρώτος μαύρος διαιτητής του πρωταθλήματος μετά από 15 χρόνια, όταν επιβλέπει το ταξίδι της Λούτον στη Σέφιλντ την Boxing Day.
Ο Άλισον έχει διαιτητεύσει στην Championship αυτή τη σεζόν μετά από παιχνίδια στην League One και την League Two την περασμένη σεζόν, ενώ προηγουμένως ήταν ποδοσφαιριστής στις Σουίντον, Μπρίστολ Σίτι, Μπόρνμουθ και Έξετερ.
Ο Κομπανί εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την εισαγωγή του Άλισον στην Premier League, μια κατηγορία στην οποία δεν έχει υπάρξει μαύρος διαιτητής από το 2008, όταν ο Ουρία Ρένι διηύθυνε.
«Αυτό που πρέπει να κοιτάξετε δεν είναι απαραίτητα τι σημαίνει για το ίδιο το άτομο», πρόσθεσε ο Κομπανί.
«Πίσω από αυτό υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν πιστεύουν ότι είναι εφικτό, που δεν πιστεύουν ότι μπορούν να το πετύχουν.
Βλέποντας αυτά τα παραδείγματα θα πουν: "Θα μπορούσα να είμαι ο επόμενος, ίσως θα μπορούσα να κάνω κάτι θετικό"».