Αντσελότι: «Η απόφαση για την Super League είναι θετική για όλους»

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι δήλωσε ότι η δικαστική απόφαση-ορόσημο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Super League θα είναι «θετική για όλους».

Αντσελότι: «Η απόφαση για την Super League είναι θετική για όλους»

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ένα από τα 12 ιδρυτικά μέλη μιας προτεινόμενης νέας ευρωπαϊκής διοργάνωσης που ξεκίνησε και στη συνέχεια απέτυχε μέσα σε 72 χαοτικές ώρες τον Απρίλιο του 2021.

Την Πέμπτη, μια απόφαση-ορόσημο διαπίστωσε ότι οι κανόνες της FIFA και της UEFA που μπλοκάρουν μια πιθανή Super League ήταν «παράνομοι».

Η απόφαση θα δώσει θάρρος σε όσους στοχεύουν να καταρρίψουν τις εξουσίες της UEFA, με την Ρεάλ Μαδρίτης να παραμένει πλήρως προσηλωμένη στην ιδέα ενός αποσπασματικού πρωταθλήματος.

Ο ισπανικός σύλλογος, μαζί με τους αντιπάλους της στη La Liga, την Μπαρτσελόνα, έχουν διατηρήσει σταθερά την υποστήριξή τους για την Super League καθ' όλη την διάρκεια, με τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, να είναι βασικός αρχιτέκτονας του σχεδίου.

Ο Κάρλο Αντσελότι εξέφρασε τώρα την υποστήριξή του στην απόφαση, τονίζοντας ότι θεωρεί σημαντικό το τέλος του «μονοπωλίου» στο άθλημα.

«Νομίζω ότι ήταν μια σημαντική απόφαση για όλους τους συλλόγους», δήλωσε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Αντσελότι για την απόφαση του δικαστηρίου την Πέμπτη, μετά τη νίκη της ομάδας του στη La Liga επί της Αλαβές.

«Νομίζω ότι τελικά, επειδή δεν υπάρχει μονοπώλιο, θα είναι θετικό.

Το διεθνές ημερολόγιο μπορεί να βελτιωθεί και νομίζω ότι μπορεί να είναι θετικό για όλους».

Όταν πιέστηκε για το τι σκέφτεται για τη μορφή της Super League, ο Αντσελότι απάντησε: «Πρέπει να εξετάσω τη μορφή, αλλά αυτή η (δικαστική) απόφαση, όπως είπα, θα είναι πολύ καλή για το ποδόσφαιρο».